Press "Enter" to skip to content

Dalyvavo „Žaliosios palangės“ konkurse

DSC07295
Daiva Vaidžiūnienė ir Pranė Krištapaitienė su darbščiausiais „Voveriukų“ grupės vaikais Vilniaus universiteto botanikos sode.

Jau nuo kovo pradžios Narteikių mokyklos-darželio „Voveriukų“ grupėje buvo vykdomas projektas „Mano mažo mažas daržas“. Vaikai kartu su auklėtojomis Prane Krištapaitiene ir Daiva Vaidžiūniene ant palangės įrengtame darže sodino svogūnus, daigino grūdus, augino „oliziuką“ Ežiuką.

Kad palangė būtų gražesnė, reikėjo galvoti, kur sėti sėklas, sodinti daigelius. Iš senų žurnalų lapų susuktų vytelių buvo nupintos dėžutes ir krepšeliai. Vietoj vazonų panaudoti jogurtų ir sulčių indeliai.

Kad būtų smagiau, buvo surengta šventę „Daržo diena“. Grupės vaikučiai, vadovaujami muzikos vadovo Svajūno, išmoko daug dainelių, žaidimų, eilėraštukų ir šokių. O kad pasirodymas būtų „tvirtesnis“, į pagalbą pasikviesti „Kodėlčiukų“ grupės vaikai.

Svečių į šventę prigužėjo pilna salė: mokyklos mokiniai, mokytojos, įstaigos darbuotojos, tėveliai. Pasikviesta Joniškėlio bandymų stoties jaunesnioji mokslo darbuotoją Danutė Jablonskytė‐

Raščė, Igno Karpio žemės ūkio verslo ir paslaugų mokyklos profesinių mokymų vadovė Janina

Janeliūnienė, apželdintoja, dailininkė Narteikių bendruomenės atstovė Nijolė Vilčiauskienė, vaikiškų eilėraštukų kūrėja, knygos „Raganiukių pasakėlės“ autorė Neringa Rimkutė.

Viešnios ne tik bendravo su vaikais, pasakojo apie gamtą, augalus, jų priežiūrą, bet ir pateikė įdomių užduočių. Mažieji azartiškai spėliojo kam priklauso vienos ar kitos sėklos, koks augalas pavaizduotas nuotraukose. Sumaniausiųjų laukė simboliškos ir ta proga labai tikusios dovanos – sėklos. Žinodami, kad grupės vaikai yra darbštūs bei norėdami paskatinti nenutraukti pradėtos veiklos, vyresnieji draugai bei darželio darbuotojai „Voveriukams“ įteikė darbo įrankių ir prijuosčių.

Projektas tęsiamas toliau (augalai nuo palangės jau pasodinti darželyje įrengtoje lysvėje) ir net sulaukė pripažinimo. Lietuvos neformaliojo mokinių ugdymo centro respublikiniame ekologiniame konkurse „Mano žalioji palangė“ dalyvavo 780 grupių iš visos šalies. Į 30 nugalėtojų sąrašą pateko ir Narteikių „Voveriukai“. Nors jiems nepasisekė pelnyti „Metų palangės“ sertifikato, vaikai dėkingi visiems kas už juos balsavo ir palaikė.

Gegužės pabaigoje penki darbščiausi vaikai su tėveliais ir auklėtojomis vyko į Vilniaus Universiteto botanikos sodą, atsiimti apdovanojimų. „Voveriukų“ grupės vaikams buvo įteiktas 2015 metų ekologinio konkurso „Mano žalioji palangė“ nugalėtojų diplomas, o auklėtojoms – padėkos raštai.

Auklėtojos Pranė Krištapaitienė ir Daiva Vaidžiūnienė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.