Press "Enter" to skip to content

Marinuoti tetos agurkėliai

DSCF2430

Taip juos pavadinau, nes receptą  davė teta – labai šauni gaspadinė.

Marinatui reikės:
7 stiklinių šalto vandens,
3 šaukštų druskos,
6 šaukštų cukraus,
1 stiklinės acto.
Mažus agurkus sukišti į 1 l talpos stiklainius, įdėti po 3 skilteles česnako, 8 kvepiančiuosius pipirus, Užpilti marinatu ir kaitinti iki 80 laipsnių. Po to stiklainius užsukti ir apvožti (tik neuždengti).
Šio kiekio marinato užtenka 4 litriniams stiklainiams.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. Kopūstgalvytė Kopūstgalvytė 15 rugpjūčio, 2015

    Rauginti kopūstai
    Kopūstus sutarkuoti arba supjaustyti, apibarstyti druska, patrinti ant stalo, įdėti stambiai sutarkuotų morkų. Sudėti į trilitrinius(- į) stiklainius(- į), gerai suspausti ranka, kad išsiskirtų sultys. sulčių perteklių nupilti į kitą stiklainį ir jį laikyti šaltai. Stiklainį su kopūstais uždengti kopūstlapiu ir 3 – 4 dienas rauginti virtuvėje. Po 4 dienų kopūstai subadomi mediniu pagaliuku iki stiklainio dugno – išleidžiamos susikaupusios dujos. Po to supilamos atidėtos sultys, į kiekvieną stiklainį įpilama po vieną šaukštą degtinės(kad neperrūgtų), uždaryti dangteliais ir išnešti į rūsį.
    Vienam trilitriniam stiklainiui reikia:
    3,5 kg baltųjų vėlyvųjų gužinių kopūstų;
    2 šaukštų su kaupu druskos;
    4 didelių morkų.
    Kopūstai būna gero skonio, išsilaiko iki kitų metų vasaros.

  2. Agurkytė Agurkytė 15 rugpjūčio, 2015

    Rauginti agurkai
    Į trilitrinį stiklainį ant dugno dėti 1 krapų žiedyną su sėklomis, sustatyti vertikaliai agurkų sluoksnį, įdėti 3 vyšnių lapus, 3 juodųjų serbentų lapus, 1 krapo žiedyną, 1 nedidelį krieno lapą arba jo dalį, 3 česnako skilteles, 6 kvapiuosius pipirus, vėl dėti agurkų sluoksnį ir viršuje 1 krapo žiedyną. Visą stiklainio turinį užpilti verdančiu marinatu: 1,5 litro vandens – 2 šaukštai druskos su kaupeliu ir 1 lauro lapelis. Uždaryti dangteliais (plastmasiniais arba metaliniais). Kad agurkai būtų kieti, po šaltu vandeniu atšaldyti. Laikyti rūsyje, šaldytuve.
    Parauginti agurkai
    Į trilitrinį stiklainį ant dugno dėti 3 krapų žiedynus su prinokusiomis sėklomis, įdėti 5 vyšnių lapus, 5 juodųjų serbentų lapus, 1 krapo žiedyną, 1 krieno lapą arba jo dalį, 5 česnako skilteles ir 1,5 kg agurkų. Visą stiklainio turinį užpilti verdančiu marinatu: 2 litrams vandens – 2 šaukštai druskos su kaupu ir 2 šaukštai su kaupu cukraus. Stiklainius uždengti lėkštutėmis ir tris paras parauginti kambario temperatūroje. Nugraibyti putas, stiklainius uždaryti polietileninias dangteliais ir laikyti šaldytuve arba rūsyje. Agurkai būna gero skonio, bet negalima ilgai laikyti. Norint laikyti žiemą, įrūgęs marinatas nupilamas, užvirinamas, vėl užpilami agurkai ir stiklainiai uždaromi metaliniais dangteliais.

Komentuoti: Kopūstgalvytė Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.