Press "Enter" to skip to content

Europos judrioji savaitė Joniškėlio gimnazijoje

IMG_3553
Šiaurietiškąjį ėjimą išbandė ir gimnazijos mokytojai.

Kiekvieną rugsėjį visose Europos Sąjungos šalyse organizuojama Judrioji savaitė, kurios tikslas – skatinti žmones daugiau judėti, sveikiau gyventi ir sportuoti. Šią iniciatyvą palaikė  ir  Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos bendruomenė.

Pirmąją savaitės dieną organizavome akciją ,,Į mokyklą – kitaip“. Mokiniai buvo raginami  atvykti  į  mokyklą pėsčiomis ar dviračiu. Per pertraukas gimnazijos fojė buvo atliekama  mankšta „Judėkime smagiai kartu!“, kurią vedė IIa klasės mokinės Andrėja ir Rusnė. Pasimankštinti norinčių netrūko. Nepamiršti ir mokytojai. Per didžiąją pertrauką mokytojams pravesta mankšta  „Pajudėk, pakrutėk, sveikai gyventi norėk!“  Tikslas – atkreipti gimnazijos bendruomenės dėmesį į sveikos gyvensenos ir sveikatos stiprinimo svarbą, skatinti mokytojus aktyviai leisti laisvalaikį, išmokti atsipalaiduoti po protinio darbo.

Antrąją judriosios savaitės dieną vyko šiaurietiškojo ėjimo pamokos, kurias vedė kūno kultūros mokytojas metodininkas Zenonas Balčiauskas. O štai  Ib klasės mokiniai, vadovaujami technologijų mokytojo Vytauto Žilio, gamino ir dangun leido aitvarus.

2015-10-05 227
Gimnazistai gamino ir leido aitvarus.

Trečia diena skirta pajusti judėjimo galią. Nuostabiame Karpių dvaro parke vyko Europos judriosios savaitės bėgimas, kuriame dalyvavo didelė dalis gimnazijos bendruomenės narių: mokinių, mokytojų, tėvelių. Bėgti buvo nelengva, tačiau gera nuotaika ir bendrumo jausmas kompensavo visus nepatogumus.

IMG_3576
Karpių dvaro parke vyko Europos judriosios savaitės bėgimas.

Paskutinis judriosios savaitės akcentas – mokytojų ir mokinių sporto renginys „Linksmosios estafetės“, kurias organizavo kūno kultūros mokytoja metodininkė Danguolė Venckuvienė. Šventės dalyvius pasveikino gimnazijos direktorius Almantas Kanapeckas, palinkėdamas, kad šis renginys ir toliau gyvuotų, ir taptų gražia gimnazijos tradicija, o mokytojų pastangos padėtų įgyvendinti jų geranoriškus siekius. Dalyviai rungėsi vikrumo, orientavimosi, greičio ir kitose rungtyse. Kadangi komandų jėgos buvo lygios – laimėjo draugystė. Visiems dalyviams įteikti padėkos raštai. Tai buvo puiki popietė, dovanojusi visiems daug šiltų ir gražių akimirkų.

Europos judrioji savaitė baigėsi. Tai buvo puiki proga įgyti žinių apie sveikatos stiprinimo būdus, reikšmę, daug sužinoti apie tai, kaip yra svarbu ne tik judėti, sveikai maitintis, tinkamai leisti laisvalaikį, bet ir būti atsakingiems už savo ir aplinkinių žmonių sveikatą. Belieka šias žinias pritaikyti praktikoje.

Danguolė Venckuvienė

Kūno kultūros mokytoja metodininkė

Asmeninio albumo nuotraukos

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.