Press "Enter" to skip to content

Joniškėlio „Bočių“ dešimtmetis

Liaudies išmintis byloja, kad didžiausias žmogaus priešas yra nuobodulys, o kai darai kažką gero ir teisingo – gyvenimas būna gražus.

Kad Joniškėlio „Bočiai“ nenuobodžiauja, galėjo įsitikinti visi, susirinkę į Joniškėlio kultūros namus švęsti jų veiklos dešimtmečio. Sukaktuvininkus sveikino būrys besišypsančių, geranoriškai nusiteikusių bendraminčių senjorų.

Svečius pasitiko rudeniškais akcentais išpuošta salė. Lietuvos Pensininkų Sąjungos Pasvalio bendrijos rankdarbių būrelio bei Nakiškių dienos užimtumo centro vaikų darbai traukė akį ir maloniai nuteikė sielą. Daug dėmesio sulaukė ir Nijolės Šidagienės riešinių ekspozicija.

Visus susirinkusiuosius į pagyvenusių žmonių šventę pasveikino šeimininkų mišrus ansamblis, atlikęs naują, vadovės Nijolės Stepulienės sukurtą dainą „Rudenį“ (žodžiai Janinos Katauskienės). Gražūs ir prasmingi žodžiai puikiai skambėjo daug metų su muzika draugaujančių dainininkų lūpose.

Joniškėlio „Bočiai“ ne tik dainuoja. Skyriaus nariai daug keliauja po Lietuvą, kasmet kartu ilsisi Šventojoje ir Jūrmaloje, dalyvauja įvairiausiuose kultūros renginiuose. Koncertuota ne tik mūsų rajono susibūrimuose, bet ir Joniškyje, Marijampolėje, Pakruojyje, Utenoje.

Užklupę bendri rūpesčiai ir siekiai priverčia žmones burtis ir skatina aktyviai keisti savo gyvenimą, drauge keliauti, mokytis, bendradarbiauti, linksmintis. Pilna energijos ir sumanymų skyriaus vadovė Pranutė Naudžiūnienė, dešimtmečio proga sveikindama savo kolektyvą ir atvykusius svečius, gerų žodžių negailėjo ir patiems aktyviausiems bei jubiliejus šventusiems senjorams.

Šratinukus su užrašu „10 metų Joniškėlio „Bočiams“, padėkos raštus bei gėles pirmininkė Pranutė įteikė visiems ansamblio dainininkams ir jų vadovei Nijolei Stepulienei.

Joniškėlio seniūnas Sigitas Ilgutis jubiliatams padovanojo didžiulį šakotį. Pasvalio „Bočių“ bendrijos pirmininkas Stasys Tribuišis džiaugėsi veikliais Joniškėlio skyriaus senjorais ir jų vadovei įteikė padėkos raštą. Joniškėlio krašto bendruomenių asociacijos prezidentas Steponas Rimkus ir literatė Vlada Kvedarienė sveikinimus palydėjo savo kurtomis eilėmis. Gerų ir šiltų žodžių joniškėliečiams negailėjo Utenos „Bočių“ delegacija.

O sveteliai atvyko ne tik pasisvečiuoti, bet ir save parodyti. Visų kojos nevalingai kilnojosi žiūrint į siautulingus liaudiškus šokius šokančius Švobiškio kultūros skyriaus vaikučius, kuriems, vadovauja Lina Bžėskienė.

Senukų Uršulės ir Anupro „vajevonę“ vaizdžiai suvaidino Nakiškių dienos užimtumo centro vaikai, o juos paporino jų vadovė Skaidra Grabauskienė.

Savo nuotaikingas daineles susirinkusiems dovanojo jungtinis Joniškėlio ir Švobiškio vaikučių popchoras „Vieversiukai“, vadovaujamas Nijolės Stepulienės.

Dainomis ir sveikinimais kaimynus bei bendraminčius pagerbė Meškalaukio ir Joniškio „Bočių“ ansambliai bei Jono Vaitiekūno vadovaujama „Žalsvojo šaltinio“ kapela.

Ilgi plojimai ir šūksniai lydėjo, visada pasitempusių Pasvalio „Bočių“ mišraus ansamblio pasirodymą. Salėje nuščiuvusi klausėsi jauno ir puikaus vadovo Giedriaus Gumbelevičiaus vedamų atlikėjų. Jie verti didžiausių pagyrų ir geriausių šalies scenų!

Ilgai netilo šventės šurmulys prie gausaus šeimininkų paruoštų skanių vaišių stalo. O kai jungtinė pačių linksmiausių, pačių geriausių muzikantų ir dainininkų kapela užtraukė polką, kojos pačios ėmė kilnotis – šoko visa salė. Moka senjorai linksmintis, bėdas ir rūpesčius palikę namuose.

Tai buvo šauniai praleista savaitgalio diena, kupina bendravimo džiaugsmo, linksmybės ir gerumo dvasios.

Tariame nuoširdų ačiū skyriaus pirmininkei Pranutei Naudžiūnienei ir jos padėjėjams – Joniškėlio kultūros namų administratorei Nijolei Stepulienei ir šventės vedančiajai Vandai Petrauskienei.

Iki kitų gerų pasibuvimų, mieli bendraminčiai!

Genė RAKAUSKIENĖ

Meškalaukio „Bočių“ pirmininkės pavaduotoja, bibliotekininkė

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.