Press "Enter" to skip to content

Krašto premija – joniškėlietei

10295789_198249650506934_7862436203892549606_nRajono Savivaldybės tarybos sprendimu Pasvalio krašto premija šiemet paskirta Pasvalio kultūros centro Joniškėlio skyriaus administratorei Nijolei Stepulienei: už aktyvų kultūrinių renginių organizavimą, krašto istorijos ir tradicijų puoselėjimą, ilgametį darbą su meno saviveiklos kolektyvais, Joniškėlio vardo garsinimą.

Nijolės Stepulienės, kuri šiemet minėjo 30-ies metų darbo kultūros baruose sukaktį ir savo gyvenimo 60-mečio jubiliejų, kandidatūrą Krašto premijai gauti pateikė Joniškėlio miesto bendruomenė, Švobiškio ir aplinkinių kaimų bendruomenė bei Pasvalio kultūros centras. Taip įvertintas nominantės ilgametis darbas, meilė muzikai ir savo krašto žmonėms, sugebėjimas suburti įvairaus amžiaus meno saviveiklos mėgėjus prasmingiems renginiams.

Per 30-tį metų Nijolė Stepulienė Joniškėlyje ir jo apylinkių kaimuose yra surengusi daugiau kaip 500 koncertų, edukacinių užsiėmimų ir kitokių renginių. Pagal Pasvalio krašto literatų eiles ji pati kuria vokalinius bei instrumentinius kūrinius, su savo suburtais kolektyvais koncertuoja ne tik mūsų rajone, bet ir kituose Lietuvos miestuose bei kaimuose.

Pasvalio kultūros centro direktorius Robertas Lavickas minėjo, jog Nijole Stepuliene, kaip kūrybinga, energinga bei labai nuoširdžia vadove, džiaugiasi ne tik Joniškėlio skyriaus meno saviveiklininkai, bet ir Meškalaukio, Nakiškių, Švobiškio muzikos bei dainos mylėtojai, šių kaimų daugiafunkcius centrus lankantys vaikai. Nominantė vadovauja net septyniems kolektyvams.

Labai daug darbų Nijolė Stepulienė nuveikia visuomeniniais pagrindais, kai padaroma gerokai daugiau, negu už tai atlyginima materialiai. Ji niekada neatsisako pagelbėti Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos, bendruomenių renginiuose. Daugelį žavi Nijolės talentas, ji jau seniai pelnė mūsų krašto žmonių pagarbą ir pripažinimą.

Pasvalio krašto premija gali būti skiriama mūsų rajone ar kitoje Lietuvos vietoje besidarbuojantiems įvairių profesijų žmonėms, aktyviems kaimo bendruomenių nariams, besimokantiems jaunuoliams: asmeniui arba kolektyvui – už aktyvią veiklą ir nuopelnus Pasvalio kraštui, indėlį į jo gerovę, kultūrą, už savo krašto vardo garsinimą. Šia premija siekiama pagerbti iškilius Pasvalio krašto žmones už ypatingus nuopelnus jų praktinėje veikloje, reikšmingus darbus profesinėje srityje, indėlį į visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių puoselėjimą.

Laureatui įteikiamas Pasvalio krašto premijos skyrimą liudijantis Raštas ir numatyta piniginė premija (šiuo metu jos suma – 1300 eurų). Pasvalio krašto premija Nijolei Stepulienei bus įteikta gruodžio 6-ąją, per Pasvalio miesto įkūrimo dienos šventę.

www.darbs.lt

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. petriuks petriuks 5 gruodžio, 2015

    trys kart valio

  2. vida vida 2 gruodžio, 2015

    Nuoširdžiai sveikinu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.