Press "Enter" to skip to content

Tarsimės dėl geležinkelio linijos

nuotrauka11Sausio 11 dieną kitos savaitės pirmadienį, 18 val., rajono Savivaldybės administracijos didžiojoje posėdžių salėje kviečiamas viešas susirinkimas, kuriame bus aptariama LR Susisiekimo ministerijos ir AB „Lietuvos geležinkeliai“ užsakymu parengta Europinio standarto geležinkelio linijos „Kaunas–Lietuvos Latvijos valstybių siena“ poveikio aplinkai vertinimo (PAV) ataskaita.

Minėtas geležinkelis mūsų rajono teritorija nusitęs beveik 50 kilometrų, kirsdamas Pušaloto, Joniškėlio, Vaškų ir Saločių seniūnijų žemes.

Plačiau su informacija apie būsimo geležinkelio liniją galima susipažinti interneto tinklalapyje http://www.publicity.lt/failai/Koncepcija_20151102/RB%20SP%20Conception%2020151102%20v.5.00.pdf

Ypač atidžiai siūloma įsigilinti į PAV ataskaitos 158–186 puslapius, kur išdėstytos schemos ir informacija apie geležinkelių susikirtimus su automobilių keliais, bei siūlomus pertvarkymus.

Numatomas bendras dvikelio geležinkelio sankasos plotis – 11,8 m, o greta projektuojamas techninio aptarnavimo kelias ir geležinkelis su aptvėrimu užims maždaug 50 metrų pločio juostą, tad gali kilti nemažai susisiekimo problemų. Todėl rajono Savivaldybės vadovai kviečia

visuomenę teikti savo pasiūlymus dėl geležinkelio linijos tiesimo sprendinių ir aktyviai dalyvauti PAV ataskaitos svarstyme.

Ataskaitos rengėjai prašo pasiūlymus pateikti iki minėtos viešo susirinkimo datos raštu: AECOM

Infrastrukture&Environment UK Limited filialas, Vytenio g. 9/25, LT-03113 Vilnius, faksu (8 5) 233 1574 arba el. p. mantas.kausylas@aecom.com

Teikiant pasiūlymus reikia nurodyti: vardą, pavardę ar organizacijos pavadinimą bei adresą; pasiūlymo teikimo datą; informaciją ir aplinkybes, kuriomis grindžiamas pasiūlymas.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.