Labai skanus, gaivus ir greitai paruošiamas rožinis burokėlių ir kefyro – „Šaltibarščių“ kokteilis. Skanu gerti vieną bei su bulvytėmis.
2 didesnėms arba 3 mažesnėms stiklinėms paruošti reikės:
500 ml. kefyro
2-3 virtų nuluptų raudonųjų burokėlių (150-200 g)
1 trumpavaisio agurko
Saujos smulkintų krapų
Saujos smulkintų svogūnų laiškų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio pipirų (jei mėgstate pikantiškiau)
Ruošiame „Šaltibarščių“ kokteilį:
Į el. plaktuvą sudedame kubeliais pjaustytus virtus burokėlius, nuluptą pjaustytą agurką, svogūnų laiškus, krapus ir viską sutriname el. trintuvu. Supilame kefyrą, pabarstome druska ir pipirais ir dar patriname el. trintuvu. Jei gavosi per tirštas galima įpilti truputėlį vandens. Patiekiant pabarstome šviežiais krapais.
Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com
Be First to Comment