Labai skanūs naminiai kebabai su vištiena paruošiami kur kas paprasčiau nei gali pasirodyti.
6 naminiams kebabams pagaminti reikės:
6 lavašo ar tortilijų papločių
Pusė vieno nedidelio šviežio kopūsto
2 pomidorų
2 trumpavaisių augurkų
400 g. vištienos filė
3 skiltelių česnako
1 arbatinio šaukštelio maltų raudonųjų paprikėlių
0.5 arbatinio šaukštelio kario
Žiupsnelio druskos
Alyvuogių aliejaus
Padažui:
4 valgomųjų šaukštų natūralaus skonio jogurto
4 valgomųjų šaukštų majonezo
2 valgomųjų šaukštų pomidorų sulčių
3 skiltelės česnako
Pirmiausia ruošiame padažą:
Sutarkuojame česnako skillteles, į dubenėlį dedame majonezą, pomidorų sultis, natūralaus skonio jogurtą, jei reikia pabarstome druska. Gerai išmaišome. Ir dedame į šaldytuvą pastovėti.
Ruošiame vištieną:
Vištienos filė supjaustome gabaliukais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą vištieną. Pabarstome maltomis raudonosiomis paprikėlėmis, kariu, jei reikia druska, dedame smulkintas česnako skilteles ir kepame 15-20 minučių.
Ruošiame daržoves:
Pomidorus nuplikome verdančiu vandeniu, supjaustome kubeliais. Susmulkiname agurkus bei plonai supjaustome kopūstą.
Ruošiame kebabus:
Imame lavašą. Ant kiekvieno pilame ir ištepame maždaug 1 valgomąjį šaukštą padažo. Ant viršaus dedame smulkintą kopūstą, pomidorus, agurkus, kepintą vištieną ir pilame 1-2 valgomuosius šaukštus padažo. Užlenkiame apačią, šonus vieną po kito šonus, apačią įsukame į foliją.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kepame 10 minučių.
Skanaus!
Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com
Be First to Comment