Press "Enter" to skip to content

Tarptautinio turizmo magistrai darbus gynė Joniškėlio dvare

Karpių dvare įsikūrusioje Lietuvos agrarinių ir miškų mokslo centro (LAMMC) Joniškėlio bandymų stotyje praeitą ketvirtadienį vyko unikalus tarptautinis renginys. Čia Vidzemės (Valmiera, Latvija) taikomųjų mokslų universiteto tarptautinio turizmo ir renginių vadybos specialybės studentai gynė magistro darbus. Tematika labai įvairi: vestuvių, festivalių, buriavimo, sporto renginių, Azerbaidžano ir Turkijos paplūdimių Juodosios jūros pakrantės, jogos turizmas. Magistrų darbus vertino tarptautinė valstybinė komisija, sudaryta iš Vidzemės taikomųjų mokslų ir Klaipėdos universitetų dėstytojų. Jai pirmininkavo Vidzemės taikomųjų mokslų universiteto profesorius Janis Kalnačs, o darbų gynimą organizavo ir vedė to paties universiteto docentas Andris Klepers. Studentas Baghirov Nijat magistro darbą pristatė būdamas gimtinėje – Azerbaidžane. Su komisijos nariais jis bendravo „Skype“ programa.

Bendradarbiaujant Vidzemės ir Klaipėdos universitetams, susiformavo originali praktika – magistro darbų gynimą organizuoti įvairiose išvykose, turistinės traukos objektuose. Pavyzdžiui, pernai magistro darbų gynimas vyko Latvijoje, Bauskėje, o šiemet tam pasirinktas Joniškėlio dvaras.

Renginį padėjo organizuoti LAMMC Joniškėlio bandymų stotis. Kolegoms iš Latvijos buvo pristatyta mokslinė bandymų stoties veikla ir atliekami tyrimai. Svečiai taip pat susipažino su Karpių dvaro ansamblio istorija, aplankė Joniškėlio krašto muziejų.

Visi renginio dalyviai liko patenkinti unikalia galimybe apsilankyti viename iš reikšmingiausių Šiaurės Lietuvos dvarų ir jo aplinkoje atlikti svarbų baigiamąjį tarptautinio turizmo ir renginių vadybos specialistų ruošimo etapą

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.