Press "Enter" to skip to content

Įdomi Joniškėlio bibliotekos vasara

Vasarai pamažu įsibėgėjant, miestų ir miestelių bibliotekose pradėjo plisti nauja iniciatyva – „Skaitymo iššūkis“. Jis skirtas tiems, kurie mėgsta skaityti įvairaus žanro knygas bei nori šiek tiek „atitrūkti“ nuo šiuolaikinių technologijų.

Iššūkio dalyviai – bibliotekų skaitytojai – dalyvauja žaismingose varžytuvėse, kur reikia įvykdyti dešimt užduočių: perskaityti knygą, pagal kurią sukurtas filmas; kuri patiko skaitytojo tėvams; kurios pavadinime yra skaičius; parašytą lietuvių autoriaus; uždraustą kurioje nors šalyje ir t. t.

Iššūkyje dalyvauja ir Joniškėlio miesto biblioteka, kurios skaitytojai noriai įsitraukė į šį naują knygų skaitymo bumą. Kai kurie taip įsijautė, kad knygas skaito net naktimis!

Kaip pasakojo ilgametė Joniškėlio bibliotekininkė Rima Namikienė, „Skaitymo iššūkis“ pirmą kartą vyko pernai Šiaulių apskrities bibliotekose. Šiemet idėja paplito po visą Lietuvą.

– Iki rugpjūčio 31 d. vyksiančiame iššūkyje gali dalyvauti visi norintys. Tereikia užsukti į biblioteką, užsiregistruoti akcijoje, gauti „Skaitymo iššūkio“ lapą ir pradėti rinkti lipdukus. Kai žmogus perskaito pasirinktą knygą, jo lape užklijuojamas lipdukas bei padaroma atžyma elektroninėje duomenų bazėje. Tie, kurie pasibaigus akcijos laikotarpiui bus įvykdę visas užduotis, pretenduos laimėti specialius „Skaitymo iššūkio“ organizatorių prizus. Laimėtojai bus nustatyti burtų keliu, – pasakojo Rima Namikienė.

Joniškėlio bibliotekos darbuotojos akcijos dalyviams turi paruošusios ir papildomą staigmeną. Daugiausia per vasarą knygų perskaičiusiam skaitytojui jos padovanos žolininkės Adelės Karaliūnaitės pagamintą „Gero miego“ pagalvėlę su gydomųjų žolelių impilu.

Pasak bibliotekininkių, per pirmas dvi savaites „Skaitymo iššūkį“ priėmė beveik trisdešimt bibliotekos skaitytojų ir jų nuolat daugėja.

Prie šio vasariško projekto noriai prisideda ir joniškėlietė Loreta Karaliūnienė. Nuosavam maisto bei „Mamyčių klubo“ tinklaraščiams rašanti dviejų vaikų mama šiuo metu savanoriauja Joniškėlio bibliotekoje.

– Baigėsi motinystės atostogos, todėl sugalvojau savanoriauti. Man labai patinka dirbti su vaikais, organizuoti renginius. Tinklaraščiuose nuolat rašau apie tai, kaip namie savo sūnums organizuoju įvairius edukacinius užsiėmimus, kartu darome darbelius bei užsiimame kita įdomia veikla. Tad šia patirtimi nusprendžiau pasidalinti ir su jaunaisiais Joniškėlio bibliotekos lankytojais, – tikina savanorė.

Pašnekovė džiaugėsi draugišku priėmimu ir tikino susižavėjusi Joniškėlio miesto bibliotekos darbuotojomis, kurios visa širdimi atsiduoda savo darbui, organizuoja smagius renginius vaikams ne tik bibliotekoje ir niekada nestokoja įdomių idėjų.

Neseniai Loreta organizavo knygų skaitymo popietę lauke. Miesto sodo medžių paunksnėje jaunieji skaitytojai pasitiesė pledus ir paeiliui skaitė knygą „Melų istorijos ir pasakos“. Ne pirmus metus įvairius Skaitymo popietės dalyviai. receptus išbandanti ir savo tinklaraštyje www.life.lorjus.com aprašanti joniškėlietė pasirūpino ir vaišėmis. Visi popietės dalyviai buvo vaišinami gardžiais Loretos keptais keksiukais, papuoštais „Skaitymo iššūkio“ vėliavėlėmis.

Bibliotekos darbuotojos kartu su savanore Loreta tokias skaitymo popietes planuoja rengti ketvirtadieniais visą vasarą. Atėjusių vaikų, o galbūt ir suaugusiųjų, lauks ne tik skaitymas po atviru dangumi, bet ir įdomios viktorinos, pašnekesiai apie knygas, įvairūs darbeliai ir skanios suneštinės vaišės.

Prisiliesti prie neaprėpiamų visatų, nukeliauti į tolimiausius pasaulio kampelius ir patirti kvapą gniaužiančius įspūdžius – labai paprasta. Tereikia užsukti į biblioteką ir atsiversti knygą.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.