Press "Enter" to skip to content

Prisiliesti prie istorijos kvies netradicinėje vietoje

„Čia neverta važiuoti. Nebus kebabų ir alaus, nebus cukraus vatos ir spragintų kukurūzų, nebus suvenyrų ir loterijų, niekas nekoncertuos ir nelinksmins. Nebus JOKIŲ pramogų. Tik istorija… Tyra, gryna istorija… Vienam kartui… Vienai akimirkai… Kad suprastume, kodėl, būdami maži, galime pasiekti dangų…“

Taip intriguojančiai Joniškėlio krašto muziejus kviečia į teatralizuotos edukacinės programos „Šiaurės Lietuvos šviesuoliai“ pristatymą, vyksiantį šį penktadienį, liepos 14 dieną. Renginio vieta netradicinė – miestelio ligoninė.

– Prieš daugiau negu du šimtus metų Vilniaus universiteto įsteigta Joniškėlio ligoninė čia gyvenusios Petkevičių šeimos dėka XIX a. pabaigoje, buvo tapusi kultūros, lietuvybės ir valstybingumo centru. Penktadienį vyksiančiame renginyje gydytojas Jonas Leonas Petkevičius kvies pasivaikščioti po seniausią iki šiol veikiančią Lietuvos ligoninę, pasiklausyti, kokias istorijas pasakoja senieji XVIII a. skliautai, bei susitikti su kažkada šiuose namuose viešėjusiu Laurynu Ivinskiu, Jadvyga Juškyte, Jurgiu Bieliniu, Žemaite, Gabriele Petkevičaite-Bite ir Povilu Višinskiu. Istorines asmenybes įkūnys Pasvalio Gintaro Kutkausko „Klėties“ teatro aktoriai , – „Darbui“ sakė edukacinės programos organizatorius Viktoras Stanislovaitis.

Kadangi renginys vyks labai specifinėje, savas taisykles turinčioje vietoje, į susitikimą su garsiuoju gydytoju bus leidžiamos tik riboto dydžio žmonių grupės. Kad laukimas neprailgtų, susirinkusieji galės dalyvauti Pasvalio krašto muziejaus organizuojamoje „Slaptosios mokyklos“ pamokoje: išklausyti daraktoriaus „lekciją“, perskaityti graždanka parašytą tekstą, laišką parašyti žąsies plunksna ir t. t.

Teatralizuotos edukacinės programos „Šiaurės Lietuvos šviesuoliai“ pradžia – 15 val. Tai vienkartinis projektas, kuris daugiau nebus kartojamas.

„Darbo“ inf.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.