16 bandelių tešlai pagaminti reikės:
400 g. miltų
100 ml. pieno
50 ml. vandens
50 g. sviesto
1 valgomojo šaukšto cukraus
11 g. sausų mielių
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
16 griežinėlių saliami dešros
16 mocarelos sūrio kubelių (150 g.)
8 arbatinių šaukštelių pomidorų padažo
Aptepti:
1 kiaušinio
50 ml. pieno
Pirmiausia aktyvuojame mieles: puodelyje su maždaug 37 laipsnių temperatūros šiltumo vandeniu ištirpiname valgomąjį šaukštą cukraus ir suberiame mieles. Atsargiai išmaišome ir paliekame maždaug 5 minutėms, kad suputotų. Dubenyje persijojame dalį miltų ir sumaišome su aktyvuotomis mielėmis. Puode pašildome pieną maždaug iki 37 laipsnių šiltumo ir pilame į tešlą, išlydome sviestą, jį atvėsiname ir supilame į tešlą. Suberiame likusius miltus ir minkome tešlą. Jei teša labai sunkiai minkosi galima papildomai įberti miltų, bet ne per daug. Uždengiame ir šiltoje vietoje 30 minučių paliekame iškilti.
Tešlą padaliname į 16 gabalėlių. Padarome paplotėlius, kuriuos kiekvieną patepame pomidorų padažu po pusę arbatinio šaukštelio ant viršaus dedame griežinėlį saliami dešros ir kubelį mocarelos sūrio. Ir formuojame bandelę. Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos vieną šalia kitos. Paliekame 10-15 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad šiek tiek pakiltų.
Suformuotas ir kiek pakilusias bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 18-20 minučių.
Iškepusias bandeles atsargiai išimame iš orkaitės ir sudedame į indą.
Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com
Be First to Comment