Press "Enter" to skip to content

Atviras laiškas Švobiškio seniūnaitijos seniūnaičiui Stasiui Vainauskui

Švobiškio ir aplinkinių kaimų bendruomenė atšventė 15 metų jubiliejų. Šventės metu buvo minima bendruomenės, o ne seniūnaičio veikla. Jūs bendruomenės nariu tapote tik prieš 6 metus, kai bendruomenė jau buvo nemažai nuveikusi. Netrukus pasisiūlėte tapti Švobiškio seniūnaičiu. Seniūnaičio pareigose įrašyta, kad : seniūnaičio pareiga–skatinti gyventojus prižiūrėti gyvenamos vietos teritoriją, rūpintis pažeidžiamais bendruomenės nariais, organizuoti sveikatingumo ir kultūrinius renginius ir juose dalyvauti, kalendoriniams metams pasibaigus pateikti seniūnaitijos gyventojams savo veiklos ataskaitą.

Kaip seniūnaitis savo pareigas atlikote, todėl bendruomenės taryba rekomendavo Jūsų kandidatūrą kitai seniūnaičio kadencijai. Niekas neneigia-esate aktyvus ir savo pareigas atliekantis seniūnaitis. Nuo 2015m. esate Švobiškio ir aplinkinių kaimų bendruomenės tarybos narys. Visi 9 bendruomenės tarybos nariai kiek kas gali, tiek prisideda prie bendruomenės veiklos. Nesate iš tų daug dirbančių tarybos narių, kuriam išskirtinai turėtume dėkoti. Be to esame sutarę, kad tarybos nariams neteiksime padėkų ar apdovanojimų už jų darbą, o šventės metu dėkosime visiems aktyviai bendruomenės veikloje dalyvaujantiems nariams. Jūsų kitą rytą po šventės telefonu man išrėktas nepasitenkinimas, kad nebuvo paminėti seniūnaičio nuveikti darbai tik parodo, kad siekiate asmeninės garbės ir norite, kad už jūsų veiklą visi dėkotų. Juk jūsų darbai yra padaryti vykdant seniūnaičio pareigas! Pavėsinę Švobiškio parke ne Jūs pastatėte, o tik tarpininkavote. Lėšas skyrė vienas Jūsų partijos kandidatų, UAB„Nilma“ vadovas, kuris pageidavo likti neįvardintas, o pastatė seniūnijos darbininkai. Nebuvo ir nėra jokios „politinės diskriminacijos“, nes šventėje dalyvavę žmonės buvo pristatyti kaip svečiai, be jokių pareigybių ir atstovavimo partijoms. Jei taip norėjote, galėjote atsistoti ir pasveikinti bendruomenę kaip seniūnaitis. Nieko tokio, jei viena nuotrauka feisbuke bus mažiau, kuriuos paskutiniu metu aktyviai platinate važinėdamas po bendruomenes ir reklamuodamas , aišku, ne savo bendruomenę ir ne seniūnaitiją. Tie, kurie nuoširdžiai dirba savo bendruomenės , savo kaimo labui-garbės nereikalauja!

Bendruomenės pirmininkė Elvyra Juknevičienė

Komentuoti su „Facebook “

2 Comments

  1. Dainora Veršinskienė Dainora Veršinskienė 18 balandžio, 2018

    Pritariu Stasio Vainausko išsakytai nuomonei. Bendruomenės nariai nėra lygūs.

  2. Stasys Vainauskas Stasys Vainauskas 18 balandžio, 2018

    Mane stebina bendruomenės pirmininkės supratimas apie bendruomeniškumą.Aš visą laiką galvojau, kad savo darbais,kurių galėčiau įvardyti tikrai nemažai,prisidedu prie bendruomenės gerovės. Skatinu žmonių suinteresuotumą laikytis drauge. Pasirodo nesu reikalingas bendruomenei kaip seniūnaitis. Apie tai turėtu pamastyti būsimas seniūnaitis, jei būtų ne savas. Pasirodo, kad seniūnaitis nieko bendro su bendruomene neturi.Pirmininkė neteisi sakydama, kad seniūnaičio darbai nebuvo paminėti. Kai kurie darbai buvo paminėti, bet kad visur bendradarbiavo ir seniūnaitis sąmoningai nutylėta. Vien deklaravimas. kad pavėsinė nukrito iš dangaus, rodo tam tikra nusistatymą prieš manę. Ir manau ,kad aš, kaip savivaldybės Tarybos narys, partijos Tvarka ir teisingumas, Pasvalio skyriaus pirmininkas .neturėčiau atsiklausti bendruomenės pirmininkės, kaip ir kur man dalyvauti ir reklamuotis. Ąš vis netikėjau žmonių nusiskundimais, kad bendruomenės žmonės nėra lygūs. Dabar tai patyriau ant savęs.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.