Press "Enter" to skip to content

Dalyvavome respublikinėse kūrybinėse dirbtuvėse

 

Kovo 22 d. grupelė Pasvalio rajono specialiųjų ugdymosi poreikių turinčių pradinių klasių mokinukų lydimi jiems padedančių pagalbos mokiniui specialisčių dalyvavo respublikinėse kūrybinėse dirbtuvėse, kurios vyko Joniškio „Saulės“ pagrindinėje mokykloje. Dirbtuvėse dalyvavo 1-4 klasių specialiųjų ugdymosi poreikių turintys mokiniai ir pagalbos mokiniui specialistai iš Pasvalio rajono Pumpėnų, Skaistgirio gimnazijų, Pasvalio Pajiešmenių, Pakruojo „Žemynos“, Gasčiūnų, Pasvalio Lėvens ir Joniškio „Saulės“ pagrindinių mokyklų, Šiaulių „Juventos“ ir Mato Slančiausko progimnazijų. Į konferenciją vyko ir mūsų gimnazijos pagalbos mokiniui specialistės I. Butkuvienė ir S. Uzėlė su 4 mokinių komanda.

Susirinkusius pasveikino mokyklos direktorius Tomas Armonavičius. Pasižiūrėję meninę programėlę, visi kibome į užsiėmimus. Renginio organizatoriai subūrė mokytojus ir pagalbos mokiniui specialistus bendram tikslui – padėti mokiniams pasigaminti mokymosi priemones, kurios palengvintų mokymosi programos įsisavinimą. Veiklose dalyvavo apie 40 mokinių ir 12 mokytojų bei pagalbos mokiniui specialistų. Kūrybinėse dirbtuvėse vaikams  talkino mokinių tarybos atstovai.  Mokiniai galėjo pasigaminti laikrodį, kalbos dalių ir žodžio dalių korteles, skaičių namelį, skaičiavimo rankytes, klausimų pieštukus, dvibalsių juosteles, raidyną.

Kol vaikai gamino priemones, mokytojai ir pagalbos mokiniui specialistai dalyvavo mokyklos psichologės užsiėmime „Savęs pažinimas per juokus“.

Darbų užbaigimas ir refleksija vyko aktų salėje. Visi džiaugėsi pasigamintais darbais, ekrane grožėjosi savo veiklos akimirkomis. Mokytojams ir pagalbos mokiniui specialistams įteikti pažymėjimai, mokiniams – padėkos. Vaikai į savo mokyklas parsivežė ne tik puikią nuotaiką, bet ir pačių pasigamintas priemones, kurias galės naudoti lietuvių kalbos, matematikos ir kitų pamokų metu.

Pagalbos mokiniui specialistės Irena Butkuvienė ir Sandra Uzėlė

www.bite.joniskelis.lm.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.