Press "Enter" to skip to content

Madų šou ,,Aš žalias”

Gamta – mūsų namai. Dažnai tariame šiuos žodžius, bet ar visada susimąstome apie tikrąją jų reikšmę?

Visiems aktualu, kad turėtume gražią ir sveiką aplinką, neužterštą gamtą bei patys būtume sveiki ir laimingi.

Taigi kokių priemonių imamės mes patys, kad sustabdytume vandens teršimą, medžių kirtimą, gyvūnų naikinimą? Kiekvienas galime bent truputį prisidėti prie gamtos tausojimo.

Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokiniai ir mokytojai nuolat stengiasi saugoti aplinką, rūšiuoti antrines žaliavas, nes besaikis vartojimas daro didžiulę žalą gamtai, jos ištekliai smarkiai mažėja.

Jau antrus metus gimnazija dalyvauja nacionalinėje ,,Žaliojoje olimpiadoje“. Mokiniai gavo užduotį rinkti antrines žaliavas ir jas panaudoti antrą kartą. Akcijai vadovavo ekonomikos mokytoja Danguolė Venckuvienė ir gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Karpavičienė. Džiugu pasigirti, kad šiemet antrinių žaliavų buvo surinkta dvigubai daugiau negu pernai: stiklo – 80 kg, popieriaus – 328 kg, tekstilės – 27 kg, plastiko – 10 kg.

Prieš pat pavasario atostogas geografijos mokytoja Lilijana Ališauskienė pasiūlė kiekvienai klasei dalyvauti madų šou „Aš žalias“, skirtame Žemės dienai. Tam reikėjo tapti dizaineriais ir iš įvairių antrinių žaliavų – popieriaus, plastiko, tekstilės ir kt. – sukurti drabužį.

Visi gimnazijos nariai entuziastingai tam ruošėsi per dailės (mokytoja Laisvutė Razmienė), technologijų (mokytoja Ligita Bieliauskienė) pamokas bei laisvalaikiu namie. Pradinukai, padedami savo mokytojų, tėvelių, sukūrė net po kelis modelius nuo klasės.

Smagu, kad mokinių sukurti darbai buvo įdomūs, labai gražūs ir spalvingi. Fotografų būrelio nariai, vadovaujami mokytojos L. Razmienės, surengė fotosesiją.

Tikimės, kad vaikai, prieš numesdami šiukšlę ant žemės, susimąstys apie tai, kokią žalą tai daro aplinkai, ir kad galbūt jau panaudotą taros pakuotę, popieriaus lapą ar tekstilės gabalėlį kažkur pritaikys dar kartą.

Taigi, džiaukimės, grožėkimės nuostabia Lietuvos gamta, tačiau ir saugokime bei puoselėkime jąAprangos iš antrinių žaliavų demonstravimo metu kiekvieną ,,modelį“ į sceną atvesdavo ir inscenizuotu „podiumu“ pravesdavo du pagalbininkai – „Šiukšlinukai-sanitarai“. Renginys buvo nuotaikingas, linksmas. Pilna salė žiūrovų garsiais plojimais palaikė kiekvieną šou dalyvį.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.