Keturioms porcijoms ledųpagaminti reikės:
- 1 stiklinės braškių;
- 3 vidutinio dydžio prinokusių kivių ;
- medaus pagal skonį.
Gaminame naminius braškių ir kivių ledus:
Elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutriname braškes. Jei uogos nelabai saldžios – įdėkite šiek tiek medaus pagal skonį. Gautą masę supilame į ledų formeles. Elektriniu trintuvu sutriname kivius, jei jie rūgštoki įdėkite papildomai šiek tiek cukraus arba medaus. Gautą masę užpilame ant braškių sluoksnio.
Patarimas: ledus iš formelių išimti bus lengviau jei išėmę iš šaldiklio jas palaikysite po tekančiu ar pamerksite karštame vandenyje apie 20-30 sekundžių. Nebijokite, ledai per tokį trumpą laiką neištirps ir išsiims gražiai ir lengvai.
Skanaus!
Daugiau puikių receptų rasite: life.lorjus.com
Be First to Comment