Press "Enter" to skip to content

Susitikimas su garsia dailininke

Jau aštuntus metus prezidentės inicijuojama akcija „Knygų Kalėdos“ kviečia dovanoti knygas bibliotekoms. Prisijungti prie šios iniciatyvos kviečiami ir jaunieji skaitytojai. Siekdamos jiems parodyti, kad bibliotekoje galima atrasti daug nepaprastų patirčių, Joniškėlio miesto bibliotekininkės praeitą ketvirtadienį į svečius pasikvietė dailininkę, pasakų vaikams rašytoją Sigutę Ach. 

Netradiciniu požiūriu garsėjanti menininkė Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos ketvirtokus pakvietė dalyvauti edukacinėje akvarelės pamokoje. 

Užsiėmimą dailininkė pradėjo nuo pokalbio apie vaizduotę. Viešnia akcentavo dailės ir skaitymo svarbą kūrybiškumo ugdymui, kartu pateikė pavyzdžių, kokia veikla žlugdo vaizduotę. 

Po to mokiniai perėjo prie praktinės, vaikus labiausiai sužavėjusios veiklos – liejo mažas akvarelines miniatiūras. Jaunųjų kūrėjų rankose kiekvienas paveikslėlis tapo išskirtinis ir nepakartojamas. 

Kita užduotis – „Žodžių tiltai“ – trim žodžiais apibūdinti sukurtą paveikslėlį. Smagūs, juokingi ir šmaikštūs atsakymai parodė, kokie kūrybingi ir lakią fantaziją turintys vaikai tądien susirinko bibliotekoje. 

Sigutė Ach taip pat prisidėjo prie akcijos: padovanojo savo knygutę „Balta ir spalvota“. O kiekvienas moksleivis iš dailininkės rankų gavo po angeliuką. 

Garbingos viešnios vizito proga bibliotekoje buvo surengta literatūrinė paroda „Nuoširdi ir poetiška Sigutės Ach kūryba“. 

Atsisveikindami su dailininke Sigute Ach, susitarėme susitikti kitą rudenį ir vaikštant pasakiškais Karpių dvaro takais kartu pasiklausyti senųjų legendų…

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.