Press "Enter" to skip to content

Naktinis krepšinis šturmavo Narteikius

Praeito ketvirtadienio vakarą Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykloje vyko tradicinis, jau devintą kartą organizuojamas, krepšinio mėgėjų turnyras „Naktinis krepšinis“.

Dėl turnyro organizatorių įsteigtų apdovanojimų grūmėsi krepšinio entuziastai iš Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos, Pumpėnų, Joniškėlio, Vaškų gimnazijų bei Ustukių, Vilkiškių, Meškalaukio, Nakiškių kaimelių atstovai. Ant žaidimo aikštelės parketo taip pat buvo galima išvysti KASP Pasvalio 503 pėstininkų kuopos karius ir, žinoma, aikštelės šeimininkus – Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleivius. Iš viso varžėsi net aštuoniolika komandų, kurių sportininkų amžius nuo 17 iki 47 metų. Varžyboms teisėjavo kūno kultūros mokytojas, krepšinio būrelio vadovas Egidijus Lungis.

Rungtynėse 3 x 3 dėl prizinių vietų sporto aistruoliai kovojo iki pirmos valandos nakties. Taip pat vyko baudų bei tritaškių mėtymo turnyras.

Azarto netrūko nei žiūrovams, nei, juolab, sportininkams. Buvo smagu žiūrėti, kaip suktais kamuolio perdavimais priešininkus klaidina buvęs Joniškėlio Gabrielės Petkevičiaitės-Bitės gimnazijos mokinys Donatas Bžeskis, Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos auklėtiniai Regimantas Morkūnas, Saimonas Rybelis, pasvalietis Donatas Kasarauskas.

Artėjant vidurnakčiui, prasidėjo lemiamos kovos, lėmusios nugalėtojus.

Bronzinė trečioji vieta atiteko Vaškų gimnazijos komandai „Pasėliai“ (M. Grigalionis, K. Bulnis, A. Ožalinskas, M. Zdanevičius).

Per plauką nuo čempionų atsiliko „Ustukiai“ (R. Sakalauskas, R. Moderis, S. Deksnys, A. Vaičikauskas).

Nugalėtojų taure džiaugėsi varžovus už nugaros palikusi krepšinio komanda „Pasvalys“ (D. Kasarauskas, M. Vaičikauskas, I. Banelis, R. Keleris).

Baudų mėtymo rungtyje taiklumu išsiskyrė pasvalietis D. Kasarauskas. Kartu su juo kamuolį užtikrintai „krovė“ Vilkiškiams atstovavęs E. Staškevičius ir E. Bartašius iš Pumpėnų. Pastarieji du sportininkai kartu su R. Keleriu lipo ir ant tritaškių mėtymo rungties nugalėtojų pakylos.

Viena iš varžybų organizatorių Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos fizinio lavinimo pedagogė Rita Kairytė-Ovčarikienė pasakojo, jog yra buvę metų, kai naktinėse varžybose dalyvaudavo daugiau negu dvidešimt penkios komandos, tarp jų – ir merginų.

– Nors pastaraisiais metais merginų nesulaukiame, džiaugiamės, jog šis renginys sutraukia nemažai dalyvių. Smagu, kad užsuka ne vienas buvęs mokinys. Dalyvių skaičius ir gerai leidžiamas laikas – paskata mums ir toliau organizuoti naktinio krepšinio varžybas, – tikino pedagogė.

Kalbinti naktinio krepšinio turnyro dalyviai pasakojo, jog juos į Narteikius traukia ne tik galimybė išbandyti savo jėgas, bet ir netikėtumo faktorius.

– Niekuomet nežinai, su kokio lygio priešininku susidursi. Vieni kamuolį varinėja kieme, kiti bando siekti profesinių aukštumų. Todėl vienos pergalės būna lengvos, kitas tenka plėšte išplėšti iš priešininkų rankų, o kartais nepadeda nei įgūdžiai, nei komandos susižaidimas, ir tenka grįžti be nieko, – tikino Robertu prisistatęs sportininkas.

– Krepšinis visada užėmė labai svarbią vietą mano gyvenime. Po pamokų ir laisvalaikiu su draugais susitinkame ir žaidžiame. Esame subūrę savo komandą. Jau ne pirmus metus atvažiuojame čia, į greta esančius Narteikius. Tokiose varžybose susitinki su naujais varžovais, kurių žaidimo stiliaus nežinau. Tai puiki proga pasitempti, įgauti naujų patirčių ir tobulėti, – kalbėjo pumpėnietis Donatas.

Tą naktį varžybų dalyviai dar kartą sau bei visiems svečiams įrodė, kad krepšinis – antroji mūsų religija.

www.darbs.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.