Press "Enter" to skip to content

Joniškėlyje kauks sirenos

Kasmet šalyje atliekamas perspėjimo sistemų patikrinimas. Perspėjimo sistemos bus tikrinamos balandžio 17 d. (trečiadienį). Centralizuoto nuotolinio ir vietinio valdymo sirenos bus įjungtos 11.52 val. trims minutėms.
Apie atliekamą patikrinimą gyventojai bus informuojami per Lietuvos nacionalinį radiją ir televiziją, o taip pat ir per Gyventojų perspėjimo ir informavimo, naudojant viešųjų judriojo telefono ryšio paslaugų tiekėjų tinklus sistemą, trumpaisiais pranešimais į mobiliuosius telefonus, jeigu juose yra įjungta korinio transliavimo funkcija. Rekomenduojame nustatyti savo mobiliuosius telefonus perspėjimo pranešimų priėmimui. Telefonų nustatymų instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje adresu www.vpgt.lt (gyventojų perspėjimo ir informavimo sistema).
Tam, kad gyventojai galėtų patikrinti ar teisingai atlikti telefonų nustatymai perspėjimo pranešimų priėmimui, šių pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų įjungimu, t. y. 11 val. 52 min. ir tęsis iki 12 val. 03 min. Visą minėtą laiką pranešimai bus kartojami kas 1 minutę. Jeigu telefonų nustatymai atlikti teisingai, telefonas priims tik vieną pranešimą.

Pasvalio rajono savivaldybės administracijos informacija

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.