Press "Enter" to skip to content

Didžiausi pasaulio čempionato favoritai


Jau visai netrukus Kinijoje startuos 2019-ųjų metų pasaulio krepšinio čempionatas. Jame varžysis ir Lietuvos krepšinio rinktinė. Tiesa, ji prie didžiausių pirmenybių favoritų priskiriama nėra. Būtent komandas, kurioms čempionate prognozuojami aukso medaliai ir aptarsime šiame straipsnyje.

Didžiausi favoritai – amerikiečiai

Turbūt nieko nenustebins, kad didžiausias artėjančių pirmenybių favoritais yra laikoma Jungtinių Amerikos Valstijų rinktinė. Būtent ši komanda triumfavo dviejuose paskutiniuose pasaulio čempionate ir trofėjaus niekam perleisti neketina.

Tiesa, jeigu dar prieš keletą mėnesių buvo praktiškai neabejojama, kad amerikiečiams pasaulio čempionatas bus eilinis lengvas pasivaikščiojimas, tai dabar situacija visai kitokia. Viskas pasikeitė po to, kai nacionalinei rinktinei padėti atsisakė visa eilė lygos žvaigždžių.

Nepaisant to, JAV savo sudėtyje vis tiek turi tokius žaidėjus kaip Donovanas Mitchellas ar Kemba Walkeris. Statymų tipai jiems ganėtinai palankūs.

Itin galinga Serbijos rinktinė

Serbai pastaruoju metu pralaimėjo išties daug finalų. Aleksandro Djordjevičiaus auklėtiniai yra ir pasaulio, ir Olimpinių žaidynių ir Europos čempionato sidabro medalių laimėtojai. Atrodo, jog pasiekimai tiesiog įspūdingi, tačiau visuomet likti per laiptelį nuo trofėjaus taip pat nėra malonu.

Panašu, jog šiemet Serbijos nacionalinė komanda čempionate sieks tik aukso. O tą puikiai iliustruoja jų surinkta sudėtis.

Ji stipri ir subalansuota būna praktiškai visuomet, tačiau šiemet komandai padės ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) brangakmenis Nikola Jokičius. Arvydą Sabonį žaidimo stiliumi primenantis vidurio puolėjas bus milžiniškas galvos skausmas visoms Serbijos varžovėms.

Kiek toli eis serbai nuspėti sunku, tačiau bent jau lažybos jų akcijas vertina geriausiai po amerikiečių.

Didžiausią kozirį turintys graikai

Trečioje vietoje pagal galimybes vertinami graikai. Nustebote? Turbūt pamiršote, jog šiai komandai čempionate padės NBA MVP Giannis Antetokumpo. Šis krepšininkas Graikijos rinktinės galimybes keičia tiesiog iš esmės.

Sakoma, kad vienas lauke ne karys? Tuo jau visai netrukus galėsime įsitikinti laukiančiose pirmenybėse. Panašu, kad G. Antetokumpo tokius posakius yra linkęs paneigti – ar jam pavyks, galėsime įsitikinti jau visai netrukus.

Pasaulio krepšinio čempionato startas – jau rugpjūčio 31 dieną.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.