Press "Enter" to skip to content

Eurolygoje – didesnis komandų skaičius


Pastaruosius keletą metų pajėgiausiame Senojo žemyno klubinio krepšinio turnyre Eurolygoje rungtyniavo 16 komandų, o pats turnyro formatas šiek tiek priminė Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA).

Visos komandos reguliariajame sezone varžėsi tarpusavyje – po kartą susitikdavo namuose ir išvykoje. Taigi, kiekviena komanda sužaisdavo bent po 30 mačų.

Tiesa, kitą sezoną reguliarusis sezonas bus kiek ilgesnis.

Praplėtė komandų skaičių

Eurolygos vadovai nusprendė praplėsti turnyre dalyvaujančių komandų skaičių nuo 16 iki 18. Kai kam patinka, kai kam ne, bet dvi papildomos vietos turnyre buvo padalintos ne sportiniu principu.

Dar 2018-ųjų vasarą paaiškėjo, jog vardinius kvietimus į Eurolygą gauna du krepšinio grandai Miuncheno „Bayern“ klubas ir Tony Parkerio valdoma Vilerbano „Asvel“ ekipa.

„Bayern“ Eurolygoje žaidė ir praėjusį sezoną. Tokią teisę ji gavo kaip Vokietijos čempionė. Beje, Vokietijos pirmenybėse bavarai triumfavo ir šiemet, taip jie atvėrė duris į Eurolygą ir Roko Giedraičio atstovaujamai Berlyno ALBA komandai.

Tuo tarpu „Asvel“ į Eurolygą grįžta po ilgesnės pertraukos. Pastaruoju metu šiame turnyre išvis nebuvo Prancūzijos klubų, tad šios šalies krepšinio aistruoliams „Asvel“ žaidimas Eurolygoje turėtų būti tikra šventė.

Beje, primename, kad „Asvel“ aprangą praėjusį sezoną vilkėjo ir Mantas Kalnietis. Tiesa, įžaidėjas toliau Prancūzijoje karjeros nebetęs, bent jau taip skelbia krepšinio naujienos.

Iš Lietuvos tik „Žalgiris“, nors „Rytas“ turėjo vilties

Lietuvą kitąmet Eurolygoje tradiciškai atstovaus tik Kauno „Žalgiris“. Šalies čempionai su turnyru turi ilgalaikį 10-ies metų kontraktą.

Tiesa, po ilgesnio laiko šiemet viltis buvo sužibusi ir Vilniaus „Rytui“. Kadangi Ispanijos atstovai „Valencia“ krepšininkai triumfavo Europos taurėje, atsilaisvino ketvirtoji Ispanijos vieta. Eurolyga klubams pasiūlė teikti paraiškas dėl žaidimo turnyre, o tarp rimtų pretendentų gauti vardinį kvietimą buvo minimas ir „Rytas“.

Deja, bet galiausiai į pirmenybes buvo pakviestas dar niekuomet ten nežaidęs Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.