Press "Enter" to skip to content

Įrengė vabzdžių viešbutį

Bendras darbas suartina – tuo eilinį kartą įsitikino Narteikių darželio-mokyklos „Linelis“ Joniškėlio skyriaus „Debesėlių“ grupę lankantys vaikai bei jų tėveliai. 

Jau ne pirmus metus grupėje gyvuoja tradicija mokslo metų gale, gegužės mėnesį, susirinkti vaikams, tėveliams bei seneliams ir kartu ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir nuveikti ką nors prasmingo. Taip prieš kelerius metus šalia „Debesėlių“ lauko pavėsinės atsirado lysvė, kurioje mažieji augina daržoves ir uogas. Sumanių artimųjų rūpesčiu, senos automobilių padangos virto spalvingais gėlynais. O šiemet bendromis pastangomis sukurta dar viena edukacinė erdvė – vabzdžių viešbutis. 

Kaip pasakojo idėjos autorės, auklėtojos Asta Stanislovaitienė ir Danguolė Šaučiūnienė, vabzdžių namai arba viešbučiai yra ypač populiarūs užsienio šalyse. Ten jie statomi parkuose, botanikos soduose ar tiesiog nuosavų namų kiemuose ir tarnauja ne tik kaip puiki edukacinė, bet ir aplinkosauginė priemonė. 

Iš tiesų vabzdžių viešbutis – tai bet kokios formos medinis (ar kitokios medžiagos) rėmas, į kurį sudėta įvairiausių gamtinės kilmės medžiagų – skylėtų plytų, meldų, šakų, medžių žievių ir panašiai. Plyšiai ir plyšeliai – puikiausias prieglobstis įvairiausiems vabalams. Jie ten kuriasi, o žmonės gali stebėti jų gyvenimą. 

Joniškėlietės prisipažino, kad idėją nusižiūrėjo pernai su kolegėmis viešėdamos Anykščiuose. 

– Džiaugiuosi, kad tėveliai entuziastingai palaikė sumanymą ir sulaukėme net trijų vabzdžių viešbučių. Vieną pagamino kolegė Danguolė Šaučiūnienė, kitus du grupę lankančių vaikų – Smiltės Virbickaitės ir Martyno Mažuknos – tėveliai ir seneliai. Pagamintus rėmus įvairiausiomis medžiagomis per šventę užpildė visi grupę lankantys vaikai, tad galima drąsiai sakyti, jog statybose dalyvavo visa draugiška „Debesėlių“ bendruomenė, – sakė Asta Stanislovaitienė. 

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. atsiliepimai atsiliepimai 30 liepos, 2019

    Kokia sauni ideja. Vaikams tai tikra tyrinejimu oaze. O aplinka kokia grazi. Idomus sprendimai. Ne vienas suka galva kur padeti senas naudotas padangas, o cia stai kaip puikiai ju pagalba gelynai irengti

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.