Press "Enter" to skip to content

Tragedijos padėjo išvengti kaimynų budrumas

Apie 17 val. į Bendrąjį pagalbos centrą buvo gautas pranešimas, kad Joniškėlyje, Vytauto g. 9 name dega butas. Atvykę ugniagesiai rado iš pirmame aukšte esančio buto rūkstančius dūmus. 

Liudininkų teigimu, į iš buto pro duris sklindančius dūmus pastebėjo kaimynai. Jie ir iškvietė ugniagesius. 

Kol pareigūnai skubėjo į pagalbą, namo gyventojai nesėdėjo sudėję rankų. Pirmiausia jie ėmė belsti į duris ir kviesti buto šeimininką. Pasirodo, čia gyvenantis pusamžis vyras buvo taip įmigęs, kad net tik nejuto visuose namuose tvyrančių dūmų kvapo, bet ir negirdėjo čaižaus suveikusios priešgaisrinės signalizacijos skambesio. 

Patekę vidun, automobiliniais gesintuvais apsiginklavę kaimynai ėmė gesinti gaisro židinį. Čia pat atvyko ir ugniagesiai. 

Pirminiais duomenimis gaisrą sukėlę vonioje sprogusi ir kibirkštis pažėrusi elektros lemputė. Kibirkštys nukrito ant skalbimo mašinos sudėtų rūbų ir ėmė smilkti. 

Pirminiais duomenimis sudegė skalbimo mašina ir apdegė tapetais išklijuota siena. 

Į įvykio vietą buvo iškviesti trys ugniagesių ekipažai. Atvyko du. Trečias, lokalizavus gaisrą ir įvertinus situaciją, buvo atšauktas. 

Galima tik pasidžiaugti kaimynų ryžtų ir operatyvumu, kuris trijų aukštų daugiabutį namą išgelbėjo nuo didelės tragedijos. 

Buto kuriame kilo gaisras šeimininkas taip pat gali švęsti savo antrąjį gimtadienį. Kalbintų ugniagesių teigimų, trūko tik kelių minučių ir vyriškis būtų mirtinai uždusęs. 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.