Press "Enter" to skip to content

Piligriminis žygis

Rugsėjo mėnesį penkiolika Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos mokinių, lydimi dviejų mokytojų, dalyvavo septynioliktą kartą organizuotame kasmečiame tarptautiniame piligriminiame žygyje „Kryžių kalnas – Šiluva“. 

Viename būryje keliavome ir naujokai, ir jau patyrę dalyviai. Džiugu, kad žygyje turėjome ir savų savanorių. Jau antrą kartą čia savanoriavo gimnazistės Kotryna Giedraitytė ir Gabija Januševičiūtė bei buvusi mūsų gimnazijos mokinė, dabar jau VDA studentė Paulina Giedraitytė. Jos daug prisidėjo, kad šis renginys būtų toks organizuotas ir koordinuotas. 

Tris dienas trukusiai 75 km kelionei reikėjo gero pasiruošimo bei puikios nuotaikos. 

Kelionė prasidėjo šv. Mišiomis Kryžių kalne. Per pirmąją dieną nužygiavome apie 20 km, kas kelis kilometrus sustodami gražiose vietose pailsėti, pasistiprinti. Įveikę šį atstumą pagaliau atsidūrėme savo nakvynės vietoje prie Rėkyvos ežero. Čia mūsų laukė vakarienė prie laužo, giesmės ir smagios dainos. Pasibaigus linksmybėms, 23.30 val. mūsų laukė naktinė adoracija Rėkyvos bažnyčioje. Meldėmės įvairiomis intencijomis, taip pat ir už mūsų gimnaziją. Po vidurnakčio grįžome į savo palapinę ir ilsėjomės prieš rytdienos kelionę. 

Antrąją dieną kėlėmės anksti, šeštą valandą ryto. Nusiprausę susipakavome savo miego reikmenis (jie specialiai tam skirtu automobiliu iškeliavo į kitą nakvynės vietą). Prieš žygį – Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio aukojamos šv. Mišios. Po jų papusryčiavome ir su giesmėmis leidomės į kelią. 

Tai buvo sunkiausia žygio diena – teko įveikti 30 kilometrų atstumą. Kai kuriems žygeiviams batai nutrynė pūsles, pradėjo skaudėti kojas, tačiau piligrimai nepasidavė ir atkakliai siekė užsibrėžto tikslo. 

Antros nakvynės vieta – greta Gauštvinio ežero. Čia vėl laužas, šlovinimo giesmės, dainos ir draugiškojo Šiaulių vyskupo lopšinė prieš miegą. 

Trečiąją dieną mūsų laukė paskutinis žygio etapas, vedantis link kelionės tikslo – Šiluvos. 

Pakelėse stovintys žmonės mus vaišino obuoliais, kriaušėmis, sūriu, kepta duona. Aplankėme nuostabaus grožio Tytuvėnų bažnyčią, kur klausėmės mums paruošto koncerto.

 Įžygiavus į Šiluvą, mus pasitiko džiūgaujanti minia. Priešais bažnyčią klausėmės sveikinimų, kun. Artūro Kazlausko katechezės. Po to dalyvavome iškilmingose šv. Mišiose. 

Su naujais draugais ir žygio pakeleiviais atsisveikinę Šiluvos autobusų stotyje, išvykome namo. 

Tai buvo tikrai neeilinis, daug neišdildomų įspūdžių palikęs žygis. Keliaudami ne tik grožėjomės Lietuvos gamta, bet ir sutikome daug šviesių, linksmų, padėti vienas kitam neatsisakančių žmonių. Tai piligriminiam žygiui suteikė nepaprastą, šviesią atmosferą. Jautėme, kad visą kelią mus lydi Viešpaties meilės dvasia. 

Kviečiame visus patirti šį jausmą ir kitais metais dalyvauti šiame žygyje! 

Tomas BIELIAUSKAS, IIb kl. gimnazistas

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.