Press "Enter" to skip to content

Kaip susikurti tobulą Kalėdų šventės atmosferą?

Jeigu ir Jums atrodo, kad kalėdos yra viena gražiausių švenčių metuose ir jų laukimas yra stebuklingas – tokiu atveju siūlome pabandyti susikurti nuostabią atmosferą, kuri leis Jums laukimui suteikti dar daugiau nuostabių emocijų ir gerų akimirkų. Svarbiausia, kad siekiant sukurti tobulą šventinę atmosferą nereikia daug pinigų, nes daugiausia lemia darbas. O mes pateiksime jums kelias galimybes, kurios kartais pamirštamos, tačiau būtent jos ir kuria šventę. Juk svarbiausia, ne daiktai, tačiau žmonės, kurie yra aplink Jus.

Kalėdų senelio laiškas arba skambutis

Kadangi Kalėdų senelio numeris yra skelbiamas viešai ir kiekvienas norintis kontaktuoti su seneliu turi tokią galimybę – siūlome ir jums tai išbandyti. Tiesai, viešai skelbiamas ne tik Kalėdų senelio numeris, tačiau ir adresas, tad siūlome parašyti seneliui, kad jis žinotų, jog jums sekasi gerai ir tuo pačiu tiksliai sužinotų, ko laukia vaikas dovanų. Dažniausiai pats pirmas parašo vaikas ir daugeliui tai yra nuostabi švenčių laukimo tradicija. Juk pats rašymas yra labai didelis malonumas. Dažniausiai mažesni rašymo ritualą atlieka kartu su savo tėveliais , kurie dažniausiai popieriuje išsako vaikų mintis, o patys vaikučiai dažniausiai dekoruoja laiškus, vėliau, kai jau geba atrašyti patys, tai padaro asmeniškai, kad tėveliai nepamatytų, ko vaikučiai nori. Ta – stebuklingas ir laiško rašymas yra labai svarbi to dalis.

Kalėdų eglutės puošimas

 Svarbus ritualas yra eglės puošimas. Kol vieni teigia, kad ji turi būti puošiama tik paskutinėmis alkimo dienomis, tuo tarpu kiti puošia labai anksti, kadangi jiems atrodo, kad reikia laukimui suteikti kuo daugiau laiko. Ne veltui sakoma, kad laukiamas yra pusę šventės – ir kuo tas laukimas yra ilgesnis – tuo smagiau. Ką jau kalbėti apie tai, kad eglutė puošia interjerą ir sukuria išties labai gražią bei skoningą aplinką. Gražiausia, kai eglutė yra puošiama savadarbiais žaisliukais. Tokiu atveju ji atrodo dar gražiau ir jaukiau. Siūlome rišti kaspinėlius, taip pat, dėti žaisliukus ir taip toliau. Visa tai padės Jums sukurti skoningą šventės aplinką, o tai neatsiejama nuo jaukumo bei šilumos, kurios daugelis pasiilgsta žiemos metu.

Sausainių kepimo ritualas

Kai kuriems žiema neatsiejama nuo sausainių kepimo ritualų, kuris dažnai vadinamas viena maloniausių pramogų. Kodėl gi ji tokia maloni? Kadangi baigus ritualą galima mėgautis labai skaniais pagardukais, kurie suteiks Jūsų vakarui daugiau saldumo. Svarbiausia, kad kepimo metu dažniausiai palaikomas labai glaudus santykis su vaikais bei šeimos draugais, kurie užsuka kartu mėgautis kepimo malonumais. Juolab, visas ritualas džiugina tuo, kad kepimo metu išmokstama labai daug naujų dalykų. Suprantama, kad tai labai džiugina ir labai malonu.

Dovanų pakavimas

Tikrai ne visais atvejais dovanos yra būtinas atributas. Kai kuriais atvejais nusprendžiama, kad jų geriau visai nereikia, kadangi nesinori šventės padaryti labai komercine. Visgi, jeigu Jums atrodo, kad dovanos Kalėdų metu yra būtinos – tokiu atveju siūlome jų pakavimui suteikti daugiau prasmės. Paprasčiausiai įsigykite kokybišką popierių ir į jį įvyniokite skoningas dovanas, kurios vėliau nudžiugins artimus žmones. Siūlome ne rinkti paprasčiausius maišiukus, tačiau patiems dekoruoti dovanas, kad jos atrodytų gražiai, asmeniškai ir būtų orientuoti į konkrečius žmones.

Tokios tos kalėdos. Kiekvienuose namuose jos yra labai skirtingos, kadangi visi skirtingai suvokia – kokia yra ši šventė. Kol vieniems ji labai svarbi, tuo tarpu kiti jos taip nesureikšmina. Visgi, bet kuriuo atveju siūlome mėgautis tuo mažu stebuklu, kuris yra toks reikšmingas ir dažnai reikalingas kasdienybėje.

Komentuoti su „Facebook “