Press "Enter" to skip to content

Geriausi Eurolygos treneriai

Šarūnas Jasikevičius skambiai perėjo į „Barcelona“ ekipą ir baigė savo pasirodymą Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste. Be jokios abejonės – Šaras šiuo metu yra vienas geriausių strategų Eurolygoje, tačiau be jo yra ir dar keletas specialistų, kuriuos savo gretose norėtų matyti kiekviena komanda.
Būtent apie šiuos trenerius ir pakalbėsime šiame straipsnyje.

Visi norėtų Žjelko
Žjelimiras Obradovičius – vaikštanti Eurolygos legenda, kuri šią vasarą praleis be krepšinio. Specialistas iš Serbijos paskutinius septynis sezonus praleido Stambule, kur treniravo „Fenerbahce“ klubą. 

Kai Žjelko atvyko į Turkiją, „Fene“ toli gražu nebuvo Eurolygos grandė, tačiau šešiasdešimtmetis strategas per kelis metus sulipdė klubą kuris nuolat žaisdavo finaliniame ketverte, net trissyk iš eilės pateko į didįjį finalą ir pirmą kartą klubo istorijoje laimėjo Eurolygą.

Tikra treniravimo legenda Ž. Obradovičius buvo dar prieš atvykdamas į Turkiją. Būtent jo treniravimo metais nuostabius rezultatus rodė Atėnų „Panathinaikos“, o dar anksčiau jis puikiai vadovavo ir tokioms komandoms kaip Trevizo „Benetton“, Madrido „Rea“ ir Belgrado „Partizan“. Eurolygos strategui nepavyko laimėti tik su Italijos klubu.

Šią vasarą Žjelko nusprendė nepratęsti sutarties ir metus praleisti be krepšinio. Net neabejojama, kad kitąmet tai bus viena ryškiausių personų trenerių laisvųjų agentų rinkoje.

Nepakeičiamas Pablo Laso

Madrido „Real“ krepšinio klubas – viena galingiausių komandų Europoje jau gerą dešimtmetį. Dešimtą sezoną už šios komandos vairo skaičiuos ir specialistas iš Baskijos Pablo Laso. 

Kai šis treneris stojo už „Real“ vairo, daugybė specialistų manė, kad jis poste išbus vieną ar dvejus metus, tačiau kitas sezonas jam bus jau dešimtasis, ir, veikiausiai, toli gražu ne paskutinis. 

P. Laso eroje „Real“ nuolat skynė titulus Ispanijoje ir dusyk laimėjo Eurolygą. Šiam treneriui klube pavyko sukurti dinastiją – komanda keičiasi, tačiau visuomet sugeba išlaikyti praėjusių metų branduolį, todėl jos grėsmė nei kiek nesumenksta. 

Neabejojama, jeigu P. Laso nuspręstų ieškoti naujų karjeros iššūkių, ant jo stalo greitai atsirastų daugybė intriguojančių pasiūlymų iš Eurolygos, o gal net ir iš NBA ekipų.

Ettore Messina – italų pasididžiavimas

Ettore Messina dar vienas legendinis treneris kurį, visų Europos krepšinio fanų džiaugsmui, ir dabar galima sutikti Eurolygoje. Šis specialistas kitąmet jau antrą sezoną treniruos Milano „Emporia Armani“ klubą. Pavyzdžiui, casinolt.com bendruomenė spėja, kad su šia komanda kitąmet įmanoma siekti net pačių aukščiausių trofėjų.

Pamenate, kai Kauno „Žalgiris“ Eurolygos finale patiesė galingąjį Bolonijos „Kinder“? Tuomet už „Kinder“ vairo stovėjo būtent E. Messina. Ne vieną titulą su šiuo klubu iškovojęs italas, vėliau treniravo Trevizo „Benetton“, Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ klubus.

Po „Real“, E. Messina nusprendė karjeroje siekti pokyčių ir stažavosi „Los Angeles Lakers“ komandoje, tačiau po metų sugrįžo į CSKA. Vėliau E. Messina dar kartą išvyko į NBA, kur net penkerius metus dirbo Grego Popovičiaus asistentu „San Antonio Spurs“ ekipoje. Buvo manoma, kad pasitraukus Popui jis taps vyriausiuoju treneriu, bet E. Messina nusprendė grįžti. Nuo to Eurolygos fanams, žinoma, tik geriau. 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.