Press "Enter" to skip to content

Kiek verta mokėti už sodybos nuomą vestuvėms?

Sodybų nuomos kainos labai kinta. Tikrai galima rasti ir ypač pigias, kurios dažniausiai tinkamos smagiam laiko leidimui su draugais, ir kur kas prabangesnes, kurios dažniausiai pasirenkamos vestuvėms.

Sodybos nuoma vestuvėms yra labai dažnas ir labai mėgstamas pasirinkimas. Svarbiausia rasti tokią, kuri iki mažiausių smulkmenų patenkina poreikius. O kadangi šiuo metu kaina dažnai yra vienas svarbiausių aspektų, kuriam skiriama daugiausia dėmesio – būtent piniginius niuansus ir aptarsime šiame straipsnyje.

Kainos – labai kinta

Sodybos nuomos paslaugos Lietuvoje yra gana palčiai išvystytos, tad galima pamatyti, kad pasirinkimas – labai platus bei įvairus. Žinoma, tikrai ne visi geba pasiūlyti geros kokybės paslaugas arba sakykime – tokio lygmens, kokio tikitės per savo vestuves.

Sodyba prie ežero dažniausiai kainuoja daugiau nei ta, kuri yra greta miško. Taip pat sodybos Vilniuje kainos gali būti net kelis kartus didesnės nei kad Anykščiuose. Taigi, yra labai daug aspektų. Geriausia, kai žinote savo biudžetą, kadangi pagal tai galima ieškoti ir labiausiai tinkamos sodybos. Tačiau vestuvės yra ta šventė, kur geriau per daug netaupyti, kadangi galiausiai gailimasi, kad ir gautas rezultatas toli gražu iki tokio apie kokį buvo svajojama.

Kokios tiksliai paslaugos bus gaunamos?

Žinoma, sodybos kainos kinta priklausomai ir nuo gautų paslaugų. Kol vieni tik nuomoja patalpas ir aplinką, o daugiau nieko – tuo tarpu kiti siūlo platų paslaugų paketą, kuris suteikia galimybę nuo A iki Ž džiaugtis skoningomis vestuvėmis ir tuo pačiu dėl nieko nesukti galvos.

Žinoma, tie kurie neturi daug laiko arba paprasčiausiai siekia, kad vestuvių dieną viskas būtų tobulą – turėtų rinktis tuos, kurie pasirūpina viskuo. Nuo maisto tiekimo iki muzikantų. Juk dažnai sodybose dirbantys šeimininkai turi kontaktus, kuriais mielai dalijasi. O toks bendradarbiavimas padeda sumažinti ir paslaugų kainas. Nuostabu? Nes labai.

Sodybos stilius ir interjeras

Natūralu, kad kainos kinta priklausomai ir nuo stiliaus. Žinoma, svarbūs visi aspektai, tačiau vestuvių dieną dažniausiai tikimasi, kad aplinka iki mažiausių smulkmenų bus išpuoselėta. Štai todėl reikia įvertinti – koks stilius dominuos. Dažniausiai vestuvių dienai pasirenkami prabangesni, tačiau tai nėra taisyklė. Galima rasti labai skoningus, kurie primena kaimišką stilių ir tai yra puikus pasirinkimas tokiu atveju, kai ieškote kažko gana laisvo ir tuo pačiu neįpareigojantis.

sodyba prie ežero

Ar sodybos aplinka lemia kainas? Tikrai taip. Nors tai yra vienas iš lemiamų veiksnių, tačiau gana didelis ir tuo pačiu gana svarbus. Bet kuriuo atveju svarbu atsiminti, kad tai yra kartą gyvenime minima diena, tad dažniausiai verta sumokėti daugiau, kad tik paslaugos būtų geriausios.

Tarkitės dėl smulkmenų ir rašykitės sutartį

Kad ir kokia suma bus sutarta – svarbiausia, kad viskas būtų įforminta legaliai. Ne tik tos paslaugos, kurias gausite, tačiau taip pat ir  kainos, kurios nustotoms. Kuo mažiau tarimosi raštu ir tuo pačiu kuo daugiau raštiškų įvertinimų – tuo žmogus gali būti tikresnis, kad galiausiai viskas bus taip, kaip jam labiausiai norisi. Juk natūralu, kad vestuvių dieną tenka tvarkytis su mažais nesklandumais. Natūralu, kad jaunieji tampa pikti. Dažniausiai visko sėkmingai pavyksta išvengti tuomet, kai yra raštiškos sutartys, kuriose matyti kiekvieno iš atsakomybė ir tuo pačiu kuriose matyti – kiek už ką buvo mokama. Tai padeda tiksliau suprasti – ir ko tikėtis.

Komentuoti su „Facebook “