Press "Enter" to skip to content

Mokytojo, seniūno ir šaulių vado atminimą įamžino suoliuku

Užvakar Joniškėlyje, šalia Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos buvo pastatytas vardinis suolas, skirtas ilgamečiam pradinių klasių mokytojui, Pasvalio rajono šaulių vadui, Joniškėlio apylinkių seniūnui Sigitui Ilgučiui.

Tai mūsų rajone veikiančio Sigitų klubo dovana miestui. 

– Prieš metus klubo nariai buvo susirinkę Joniškėlyje. Anuomet jie manęs paklausė, kaip galėtų prisidėti prie miestelio aplinkos gražinimo. Pasiūliau jiems pagaminti suoliuką, skirtą visiems labai gerai pažįstamam, prieš kelerius metus netikėtai mirusiam žmogui. Esu labai laimingas, kad klubas išgirdo mano prašymą, – improvizuotos atidarymo ceremonijos metu kalbėjo Joniškėlio miesto seniūnas Donatas Dilys. 

– Sigitas buvo toks žmogus, kuris neatstumdavo nė vieno. Su kiekvienu pasisveikindavo, kiekvieną pakalbindavo, kiekvienam surasdavo laiko. Tikiuosi, kad prisėdę ant šio suoliuko jį būtent tokį ir prisiminsite, – susirinkusiesiems sakė našlė Rita Ilgutienė. 

– Tai buvo pirmas toks mūsų sumanymas, bendra iniciatyva. Tikiu, kad tokių bus ir daugiau, – „Darbui“ sakė dabartinis beveik tris dešimtis Sigitų ir Sigučių vienijančio klubo prezidentas, Paberžėlių kaime gyvenantis Sigitas Parauka. 

Suolą klubo narių lėšomis pagamino įmonė „Pasvalio agrodileris“, kuriai vadovauja Sigitas Zajarskas, taip pat priklausantis klubui. 

Susirinkusiesiems seniūnas D. Dilys prasitarė apie dar vieną sumanymą. 

– Šviesaus atminimo Sigitas buvo ne tik beveik dviejų metrų ūgio, bet ir nešiojo įspūdingo, anaiptol ne standartinio, dydžio batus. Planuojame šalia suoliuko betone padaryti jo batų įspaudus, – sakė seniūnas. 

Sigitų klubo nariai šalia ką tik pastatyto atminimo suolo. Ant jo sėdi Sigito Ilgučio našlė Rita.
Komentuoti su „Facebook “

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.