Press "Enter" to skip to content

Ko reikia svajonei išpildyti?

Vienas nuostabiausių potyrių gyvenime – išpildyti svajonę. Tiek savo, tiek kito žmogaus. O ypač vaiko… Tai neseniai įgyvendino Joniškėlio miesto seniūnas Donatas Dilys, padedamas bendražygių.

Kamilė Butkutė – būsima Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės-Bitės gimnazijos septintokė. Seniūną nustebino ir sužavėjo mokyklos pasidalintos nuotraukos, kuriose – Kamilės piešti lėktuvai ir sukonstruoti meistriški jų modeliukai. Mergina domisi aviacija, programėlėse stebi lėktuvų judėjimą, skrydžius… Tai sužadino ir paties Donato prisiminimus.

Vaikystėje svajojo tapti lakūnu, bet tam reikėjo anglų kalbos – deja, tuo metu galėjo mokytis vien prancūzų. Tačiau svajonės vyras neapleido, su lakūnais teko bendrauti ir būti paskraidintam tarnaujant Karinėse oro pajėgose. Puoselėja mintį į dangaus skrajūnų gretas laisvalaikiu įsitraukti ir daugiau. O sužinojęs apie jaunos kraštietės svajonę, susisiekė su kolega Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų kapelionu plk. ltn. Virginijumi Veilentu. Jis džiugiai sutiko išpildyti svajonę skristi… 

Pirmiausia, žinoma, kalbėjosi su Kamilės mama. Jai palaiminus, suplanavo kelionę į netoli Panevėžio esantį aerodromą. Kamilė iki pat paskutinės minutės nežinojo, kur keliauja – tai buvo staigmena. 

Jaunoji joniškėlietė pirmąsyk išvydo ir prisilietė prie tikrų lėktuvų – tų, kuriuos laisvalaikiu stebi kompiuterio ekrane bei kruopščiai piešia popieriuje. Vienu jų, keturviečiu, ir skrido… Net pati šiek tiek pavairavo! 

Žinia, pojūtis mažame lėktuve – visai kitoks nei skrendant dideliu keleiviniu. Pirmuoju jauti, jog išties esi ore – purto, birbia… Be to, ir diena pasitaikė vėjuota. Bet Kamilė pripažino nejautusi jokios baimės. Buvo gera, įspūdžiai – neįtikėtini. Galbūt paženklinsiantys visą gyvenimą… 

Be to, joniškėlietė gavo kvietimą prisijungti prie jaunųjų lakūnų kursų! O lėktuvėlį, kuriuo skrido pirmąsyk, būtinai sukonstruos. 

Dovanota ir gauta patirtimi džiaugiasi ir pats D. Dilys. Pildyti vaikų svajones – tai ir parodyti, kad gyvenimas kaimiškoje vietovėje neturi suvaržyti troškimų. Kartais tereikia šiek tiek pagalbos… Juk galimybės – visai šalia. Seniūnas planuoja ir visai Kamilės klasei suorganizuoti ekskursiją į NATO bazę apžiūrėti naikintuvų, susipažinti su karine aviacija. 

Seniūnas tikisi, jog tai įkvėps ir kitus suaugusiuosius išgirsti vaikų svajones. Gal tai – pirmąsyk pamatyti jūros bangas? Tapti veterinaru? Kad jaunieji patikėtų savimi, kartais reikia tik ištiesti ranką.

Joniškėlietė Kamilė Butkutė su lakūnu Virginijumi Veilentu ir seniūnu Donatu Diliu..
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.