Press "Enter" to skip to content

Kaip apsaugoti vaikų rankytes nuo pavasario šalčio?

Nors už lango oras darosi vis patrauklesnis, deja, dažniausiai jis yra gana apgaulingas. Dažnai norisi mesti lauko drabužius giliai į spintas, tačiau išėjus į lauką pamatoma, kad oras toli gražu ne toks malonus kaip gali atrodyti. Ypač – vaikams, kurie dažnai skuba žaisti su vandeniu, atšąla rankas ir dėl to kyla įvairios peršalimo ligos.

Tinkamos pirštinės – beveik visus metus

Siekiant apsaugoti vaikučius nuo pavasario šalčių ir bei drėgmės – pirmiausia reikia pasirūpinti pirštinėmis. Kai kurie galvoja, kad rankoms apsaugos reikia tik žiemos arba rudens sazanais. Tai nėra visiškai tiesa. Visus metus reikia saugoti rankas, padėti joms išvengti ne tik šalčio, tačiau ir drėgmės. Juk net ir vasaros naktys gali būti stebėtinai vėsios, o atšalusios rankos dažniausiai baigiasi peršalimo ligomis bei skaudančia gerkle.

Pavasario metu svarbu rinktis tokias vaikiškas pirštines, kurios ne tik šildo, tai yra, gali būti megztos iš vilnos arba su papildomų šiltinimo sluoksniu, tačiau ir tokias, kurios yra apsaugančios nuo drėgmės. Tokios geriausiai pasiteisina ir rudens metu, tad vienus modelius galima dėvėti net su sezonus.

Taip pat daugeliui vaikučių labiau patinka tokios pirštinės, kurios yra pirštuotos. Pavasario metu norisi į rankas imti kastuvėlius, mašinas, kitus žaislus, kurie skatina daugiau judėti. Dėl to siūlome kumštines pirštines keisti pirštuotomis ir suteikti vaikui galimybę aktyviai tyrinėti pasaulį.

Naudokite kremus

Geros pirštinės leis išvengti šalčio ir taip labai išsausėjusios odos. Visgi, jeigu mažylis nenorės dėtis pirštinių arba jas kartais nusimaus (arba kai sušlaps – būtinai turėkite pakaitines) – rankos gali pradėti sausėti. Pasikartosiu, kad pavasario oras dažniausiai tik atrodo švelnus. Iš tiesų – jis yra kur kas piktesnis nei gali atrodyti, o išsausėjusias rankas, odą  – skauda. Tuomet geriausiai pasiteisina įvairūs, giliai drėkinantys kremai. Tepkite jais mažylių rankas, kai jie yra namuose. O kai kremas susigeria – dėkite pirštines, aiškinkite vaikui, kad jos yra būtinos.

Juk visi metų laikai yra žavūs, visi orai yra geri, tačiau tik su geros kokybės lauko rūbais buvimas kieme nesibaigs peršalimu.

Komentuoti su „Facebook “

Comments are closed.