Press "Enter" to skip to content

Pirmoji gerumo popietė senjorams

Ketvirtadienį Joniškėlio senjorai rinkosi „Sigutės koldūninėje“. Jos savininkė S. Kvedarauskienė dvi dešimtis žmonių sukvietė į adventinę gerumo popietę. Susirinkusieji buvo nemokamai vaišinami firminiais koldūninės pietumis, kava, arbata, šviežiomis bandelėmis ir karštu vynu.

– Vienatvė – didžiausia moderni kančia. Žmogus – sociali būtybė ir tokie susiėjimai jam būtini. Tikiuosi, tai taps gražia kalėdine tradicija, – sakė vaišių stalą laiminęs kunigas Virgilijus Liuima. 

Popietėje dalyvavusiam Juozui Bagdonui pasiūlius šią sueigą įamžinti pavasarį pasodinant medį, idėją pratęsė Joniškėlio miesto seniūnas Donatas Dilys. 

– Jūs esate tie žmonės, kurie matė Joniškėlio miesto sodą jauną. Po rekonstrukcijos, pašalinus senus ir ligotus medžius, atsirado daug erdvės, kurią reikėtų apsodinti nauja augmenija. Manau, kad visų mūsų rankomis atsodintas sodas būtų graži dovana ir miestui, ir visoms ateinančioms kartoms, – kalbėjo seniūnas. 

Popietės organizatorė verslininkė Sigita Kvedarauskienė ne pirmi metai remia joniškėliečius. Štai ir šiemet Kalėdų išvakarėse sunkiau gyvenančios šeimos sulauks gardžių šventinių lauknešėlių. 

Kalbėdama apie gerumo popietę, S. Kvedarauskienė sunkiai tvardė jaudulį. 

– Aš čia gimiau ir užaugau. Savo tėvų nebeturiu, bet šalia daugumos iš sėdinčiųjų prie šio stalo prabėgo visas mano gyvenimas. Jie – tarsi antra mano šeima. Pakvietimas į šiuos pietus – mano padėka už buvimą šalia. Ir esmė čia ne piniguose. Gerumas matuojamas visiškai kitokiais matais. Gaila, kad aplinkui yra ne vienas ir ne du žmonės, kurie galėtų padaryti kažką panašaus, o gal net įspūdingesnio, bet…

Į S. Kvedarauskienės (pirma iš dešinės) surengtą gerumo popietę susirinko Joniškėlio senjorai
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.