Atraskite legendų ir vyno kraštą

Ar Jūs žinote apie Joniškėlio respubliką, valdžiusią Šiaurės Lietuvą 1918-1919 metais? Ar girdėjote apie stebuklingą akmenį, kuris padeda išgydyti visas ligas ir … ištekėti vienišoms moterims ir merginoms? Ar lankėtės kada viename didžiausių Lietuvos dvarų? Ar žinote, kad burokėlių vynas kvepia… bananais?

Raskite pusdienį laiko ir mes Jums pasiūlysime viską, kas geriausia: nuo pagoniškos mistikos iki didžiausios Lietuvoje dolomitinės atodangos, nuo seniausios Lietuvoje universitetinės ligoninės iki nepakartojamos XVIII a. Karpių dvaro sodybos, nuo 200 veislių vynuogyno iki 20 rūšių lietuviškų vynų degustacijos.

Profesionalus gidas ir tikras joniškėlietis Viktoras Stanislovaitis jums parodys įdomiausias ir netikėčiausias Joniškėlio vietas. Stebuklingas akmuo, vampyro kapas, garsiausios Lietuvoje žolininkės Adelės Karaliūnaitės namai, seniausia Lietuvoje universitetinė ligoninė ir karsto formos bažnyčia – tai tik nedidelė dalis nepakartojamo maršruto kurį siūlome jums.

Joniškėlio ir visos Šiaurės Lietuvos puošmena – XVIII a. Karpių giminės dvaras. Tai viena didžiausių ir gražiausių Lietuvos dvarviečių. 2011m. leidykla Terra Publica išleido žinyną „153 įdomiausi Lietuvos dvarai“. Knygos leidėjai sudarė dešimtuką įspūdingiausių mūsų šalies dvarų. Šiame sąraše Joniškėlio Karpių sodybą užima garbingą trečiąją vietą. Klasicistiniai rūmai, unikalus parkas (patenkantis į dešimtuką unikaliausių Lietuvos parkų) ir gausybė legendų privers Jus visam gyvenimui pamilti šią nuostabią vietą.

Jei galvojate, kad kokybiškas ir skanus vynas gaminamas tik Prancūzijoje, Italijoje ar Čilėje, mes pasiruošę sugriauti šį stereotipą. Tik Joniškėlyje jūs rasite vynuogyną su didžiausia vynuogių įvairove šalyje. Tik čia galėsite susipažinti su daugiau nei 20 rūšių naminiais lietuviškais vynais, paragauti egzotišku vynuogių ar perprasti vyno degustavimo ypatybes. Joniškėlietis, vyno kultūros puoselėtojas, Algirdas Lungis, dvidešimt penkerius metus augina vynuoges ir daro lietuvišką vyną. Unikali patirtis ir tarptautinis pripažinimas pakeis Jūsų supratimą apie lietuvišką vyndarystę. Paklauskite savęs kada paskutinį kartą ragavote burokėlių ar pastarnokų, svarainių ar rabarbarų vyno?

Atraskite Joniškėlį! Atraskite legendų ir vyno kraštą! Atraskite dideli mažo miesto pasaulį !

Comments are closed.