Joniškėlyje gamintas vynas į parduotuves nepateks

Seno vynmedžio pavėsyje su savo draugais pakelti taurę vyno, pagaminto iš paties išaugintų vynuogių.Šią savo svajonę išpildęs Joniškėlyje (Pasvalio r.) gyvenantis 40-metis verslininkas Algirdas Lungis.

Draugai ir kolegos į jo kiemą suguža rudeniop, kai verslininko sode ir šiltnamyje sunoksta vynuogių derlius. 90 vynuogių veislių auginantis entuziastas gali valandų valandas pasakoti apie savo pomėgį.

Tikrasis A.Lungio pasididžiavimas – šiltnamyje auginamos desertinės įvairių rūšių vynuogės. Kai kurios šį rudenį sunokusios kekės sveria daugiau nei kilogramą.

Subtilių ir skirtingų aromatų bei skonių uogų tenka paragauti kiekvienam atvažiavusiam į svečius.

Atvykusieji pakviečiami į šeimininko vyno rūsį, iš kur iškeliamas ten subrendęs namų darbo vyno butelis.

Nacionalinės vyndarių asociacijos valdybos narys A.Lungis tvirtina, kad iš Lietuvoje užaugintų vynuogių gamintas vynas vertas dėmesio.

„Mielai žmones pakviesčiau jo degustuoti mugėse ir įvairiuose renginiuose, tačiau tai daryti draudžia įstatymai“, – sako entuziastas.

Žemaitijoje gyvenantis Nacionalinės vyndarių asociacijos prezidentas Dalius Marcinkevičius tvirtina, kad lietuviai yra puikūs tradicinės vyndarystės žinovai.

O daugelio natūralios fermentacijos vyno produkcija iš uogų ir vaisių arba netgi pienių verta išrankiausių gurmanų stalo.

Per metus šalyje pagaminama apie 50 tūkstančių litrų naminio vyno, tačiau jis rauginamas tiktai savo reikmėms. Kol kas Lietuvoje niekas dar nėra įregistravęs įmonės ir įsigijęs licencijos, kuri leistų prekiauti pagal šeimos tradicijas pagamintu vynu.

Virginija Petrauskienė

Šaltinis:



Seno vynmedžio pavėsyje su savo draugais pakelti taurę vyno, pagaminto iš paties išaugintų vynuogių.

Šią savo svajonę išpildęs Joniškėlyje (Pasvalio r.) gyvenantis 40-metis verslininkas Algirdas Lungis.

Draugai ir kolegos į jo kiemą suguža rudeniop, kai verslininko sode ir šiltnamyje sunoksta vynuogių derlius. 90 vynuogių veislių auginantis entuziastas gali valandų valandas pasakoti apie savo pomėgį.

Tikrasis A.Lungio pasididžiavimas – šiltnamyje auginamos desertinės įvairių rūšių vynuogės. Kai kurios šį rudenį sunokusios kekės sveria daugiau nei kilogramą.

Subtilių ir skirtingų aromatų bei skonių uogų tenka paragauti kiekvienam atvažiavusiam į svečius.

Atvykusieji pakviečiami į šeimininko vyno rūsį, iš kur iškeliamas ten subrendęs namų darbo vyno butelis.

Nacionalinės vyndarių asociacijos valdybos narys A.Lungis tvirtina, kad iš Lietuvoje užaugintų vynuogių gamintas vynas vertas dėmesio.

„Mielai žmones pakviesčiau jo degustuoti mugėse ir įvairiuose renginiuose, tačiau tai daryti draudžia įstatymai“, – sako entuziastas.

Žemaitijoje gyvenantis Nacionalinės vyndarių asociacijos prezidentas Dalius Marcinkevičius tvirtina, kad lietuviai yra puikūs tradicinės vyndarystės žinovai.

O daugelio natūralios fermentacijos vyno produkcija iš uogų ir vaisių arba netgi pienių verta išrankiausių gurmanų stalo.

Per metus šalyje pagaminama apie 50 tūkstančių litrų naminio vyno, tačiau jis rauginamas tiktai savo reikmėms. Kol kas Lietuvoje niekas dar nėra įregistravęs įmonės ir įsigijęs licencijos, kuri leistų prekiauti pagal šeimos tradicijas pagamintu vynu.

Comments are closed.