Press "Enter" to skip to content

Pagerbti Pasvalio krašto bibliotekų rėmėjai ir geriausi skaitytojai

Nacionalinę bibliotekų savaitę, vykusią balandžio 23-30 d., Pasvalio krašto bibliotekininkai rinko geriausius praėjusių metų skaitytojus ir tuos, kurie daugiausiai prisidėjo prie bibliotekų rėmimo, kurie pagerbti Pasvalio Mariaus Katiliškio viešojoje bibliotekoje vykusio pokalbio „Naujoviška biblioteka: tradicija ir modernumas“ metu. Išrinktuosius sveikino pokalbyje dalyvavęs Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas ir bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė.  Visiems įteikti padėkos raštai, bibliotekos leidiniai, atminimo dovanėlės.

Geriausio bibliotekos skaitytojo vardas skiriamas tiems, kurie ne tik daug skaito, bet ir renkasi nevienadienę literatūrą, tausoja bibliotekos knygas ir aktyviai dalyvauja bibliotekos renginiuose, pristatančiuose šiuolaikinių lietuvių rašytojų bei krašto literatų kūrybą. Geriausiais 2009 m. skaitytojais suaugusiųjų amžiaus grupėje tapo Valerija Mikalauskienė iš Joniškėlio ir Petras Armonas iš Pasvalio. Paskatinamuoju prizu apdovanota Dagių bibliotekos skaitytoja Stefanija Blaževičiūtė. Geriausiais 2009 m. jaunaisiais skaitytojais pripažintos dvi merginos – Akvilė Špokavičiūtė iš Mikoliškio ir pasvalietė Urtė Zabėlaitė. Vaikų amžiaus grupėje geriausiomis pripažintos Beata Jarašiūnaitė iš Joniškėlio bei pasvalietė Eglė Gruzdaitė, paskatinamuoju prizu apdovanota pasvalietė Gabija Šilingaitė.

Bibliotekinininkai dėkojo rėmėjams, geranoriškai dovanojantiems naujos spaudos stokojančioms bibliotekoms periodinių leidinių ir paremiantiems ruošiant renginius. Taip savo kaimo biblioteką remia Valakėlių kaimo gyventojos Aldona Naudžiūnienė bei Stanislava Druceikienė, Pasvalio rajono bibliotekas – AB „Pieno žvaigždės“ Pasvalio sūrinė ir UAB „Pas Rimą“, Girsūdų biblioteką – ŽŪB „Girsūdai“ vadovas Stasys Zimkus, Meškalaukio – UAB „Danepa“, Mariaus Katiliškio – UAB „Lenauda“.

Pokalbyje apie naujovišką Pasvalio krašto biblioteką bibliotekininkai kalbėjo, kad knygos tradiciškai lieka bibliotekų veiklos pagrindu ir lankytojų traukos šaltiniu , minėjo jau antrus metus kenčiamą naujų knygų badą.

Pasvalio rajono savivaldybės meras G. Gegužinskas pasidžiaugė kiekvienais metais didėjančiu renovuotų kaimo bibliotekų skaičiumi. Krašto ir kultūros dokumentavimo centro vedėja Vitalija Kazilionytė priminė apie kasmet didėjantį bibliotekos rankraštyną ir čia vykstančią krašto istorijai ir kultūrai svarbių duomenų kaupimą. Už paramą centro veikloje ji dėkojo žymiems kraštiečiams, iš jų ir visuomenės veikėjai gydytojai Genovaitei Jusaitienei, Krinčino Antano Vienažindžio pagrindinės mokyklos direktoriui Algimantui Kaminskui, pasvaliečiams Daliai ir Juozui Strazdams, išeiviui filosofui Algimantui Mickūnui…

Naujoviškoje Pasvalio krašto bibliotekoje šalia knygų ir rankraščių įsitvirtino ir naujausios informacinės technologijos. Jau kurį laiką biblioteka yra svarbiausia programinės įrangos ir naujųjų informacijos priemonių populiarintoja. Nuo praeitų metų bibliotekoje galima išmokti naudotis kompiuterinėmis programomis. Bibliotekos Informacijos ir mokymo skyriaus vedėja Rita Bedulytė priminė, kad nuo 2009 m. lapkričio iki 2010 m. gegužės mėn. skyriuje rengiamus nemokamus kompiuterinio raštingumo kursus baigė 112 gyventojų. Jų amžius svyruoja nuo 12 iki 80 metų. Norinčių mokytis netrūksta, tad mokymai bus tęsiami ir ateityje. Daliai besimokiusiųjų bibliotekoje kursų baigimo pažymėjimai buvo teikiami per pokalbį.

Knygos garbei mažiausieji pokalbyje dalyvavę skaitytojai iš lopšelio-darželio „Žilvitis“ parodė spektakliuką, parengtą pagal populiarių vaikiškų knygelių eilėraščius, daineles ir pasakaites.

Geriausio suaugusių 2009 m. skaitytojo vardą gavusią joniškėlietę Valeriją Mikalauskienę (antra iš dešinės) bei paskatinamuoju prizu apdovanotą dagietę Stefaniją Blaževičiūtę (antra iš kairės) pasveikino Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas ir bibliotekos direktorė Danguolė Abazoriuvienė
Geriausios vaikų amžiaus grupės 2009 m. bibliotekos skaitytojos (iš kairės) Gabija Šilingaitė, Eglė Gruzdaitė, Beata Jarašiūnaitė su Pasvalio rajono meru G. Gegužinsku ir bibliotekos direktore D. Abazoriuviene

Bibliotekos Krašto kultūros dokumentavimo centrui daug padeda gydytoja Genovaitė Jusaitienė bei pasvalietis Juozas Strazdas
Mažųjų lopšelio-darželio „Žilvičio“ auklėtinių spektaklis apie knygą

Šaltinis: www.pasvalys.lt

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. Toma Toma 31 rugpjūčio, 2013

    ŽŪB „GIRSŪDAI” vadovauja ne Stasys Zimkus, o Zenonas Zimkus.
    Pagarbiai Toma

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.