Press "Enter" to skip to content

Naujos galimybės Joniškėlio krašto gyventojams !

Ar niekada nekilo mintis, kad prie savo ūkio dar galėtumėte nemažai prisidurti iš kitos, papildomos veiklos? O gal savo kaimo turizmo sodybos lankytojams norėtumėte pasiūlyti ką nors įspūdingesnio? Gal šiuo metu esate bedarbis, bet nenorite palikti kaimo? Priklausote idėjų ir sumanymų nestokojančiai kaimo bendruomenei ir visi kartu norėtumėte imtis kad ir nedidelio verslo?

Jeigu esate vienas iš paminėtųjų arba tiesiog gyvenate Joniškėlio krašte ir vis pasvarstote, kad galėtumėte imtis ko nors daugiau, – tada Žemės ūkio ministerijos vykdomas projektas „Kaimo vietovių darbo jėgos persiorientavimo iš žemės ūkio į kitas veiklas skatinimas Lietuvoje“ – kaip tik Jums.

Projekto tikslas – didinti kaimo vietovių darbo jėgos persiorientavimo iš žemės ūkio į kitą veiklą, įsitraukimo į darbo rinką galimybes, skatinti, kad ekonominė veikla kaime būtų kuo įvairesnė.

Siekiama, kad apie 40 proc. projekte dalyvaujančių žmonių pakeistų savo veiklą: įsidarbintų, iš žemės ūkio pereitų į kitas sritis ar greta žemės ūkio imtųsi alternatyvios veiklos, įkurtų verslą. Iš viso mokymuose dalyvaus 11 tūkst. kaimo gyventojų iš visos Lietuvos. Atsiranda galimybė veikti ir prisidėti prie rajono klestėjimo dalyvaudami šiose projekto veiklose: pirma – patobulinti savo žinias įvairiose srityse, antra – pakeisti profesiją, trečia – pradėti savo verslą.

Kviečiame sausio 12 atvykti į Joniškėlio kultūros namus kur būsite išsamiai supažindinti, kokias galimybes siūlo projektas, kaip dalyvauti tolesniuose mokymo, kvalifikacijos tobulinimo ar persikvalifikavimo kursuose, kaip persiorientuoti iš žemės ūkio į kitą veiklą arba šalia ūkininkavimo užsiimti kitokia, alternatyvia veikla, kaip pradėti savo verslą.

Tolimesni mokymai bus vykdomi pagal neformaliojo (kvalifikacijos tobulinimas) ir formaliojo (persikvalifikavimo kursai) mokymo programas. Projekto dalyviai pagal neformaliojo mokymo programas bus mokomi nuo 8 val. iki 80 val. Norintiems įgyti profesiją bus siūlomas platus galimų profesijų spektras, mokymai truks ilgiau nei 2 savaites, o baigusieji formaliuosius mokymus gaus kvalifikaciją patvirtinantį dokumentą.

Tiems projekto dalyviams, kurie ryšis pradėti savo verslą, dar bus teikiamos nemokamos individualios konsultacijos. Kiekvienam žmogui – ne mažiau kaip 20 valandų. Konsultantai patars, kaip parengti verslo planą ir jį įgyvendinti, lengviau orientuotis verslo aplinkoje, logiškai pagrįsti savo priimamus sprendimus, užtikrinti verslo sėkmę.

Projekto dalyviams sudaromos kuo geriausios sąlygos: mokymai nemokami, vyks arti namų. Paskaitas skaitys šių sričių profesionalūs dėstytojai.

Projektas finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis pagal 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių veiksmų programos 1 prioriteto „Kokybiškas užimtumas ir socialinė aprėptis“ VP1-1.1-SADM-09-V priemonę „Kaimo vietovių darbo jėgos persiorientavimas iš žemės ūkio į kitas veiklas“. Projekto įgyvendinimo laikotarpis yra nuo 2008 m. lapkričio 1d. iki 2011 m. lapkričio 1 d. Tikimasi, kad projekto metu ir įgyvendinus projektą sumažės bedarbių skaičius kaimo vietovėse, bus įsteigta daugiau darbo vietų kaimo vietovėse, kaimo gyventojai neemigruos iš savo gyvenamosios vietos, padidės vartotojų perkamoji galia ir taip bus prisidėta prie bendros Lietuvos ekonominės situacijos gerinimo.

Mokymo programos:

NEFORMALAUS MOKYMO PROGRAMŲ TEMOS

INDIVIDUALIOS KONSULTACIJOS

DĖMESIO !  BŪTINA IŠANKSTINĖ REGISTRACIJA TEL.: 8 679 46694


Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.