Press "Enter" to skip to content

Artojų varžybose staigmenų nebuvo

9

Spalio 8 d. Pasvalio rajone Židonių kaimo laukuose vyko tradicinės artojų varžybos.

Šį kartą artojai rungėsi dėl geriausiojo profesinės mokyklos moksleivio artojo ir geriausiojo rajono artojo titulo. Iš viso dalyvavo devyni artojai: penki dalyviai iš rajono, keturi – profesinių mokyklų moksleiviai.  Tai – Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleiviai Ernestas Katkūnas ir Valdas Kazulis, Joniškio žemės ūkio mokyklos moksleivis Eitvydas Utakis ir Panevėžio profesinio rengimo centro moksleivis Valdas Dainys. Pasvalio rajono artojų garbę gynė ilgametis arimo varžybų dalyvis V. Tinteris ir ūkininkai V. Janeliūnas, A. Samulionis, M. Lukoševičius ir J. Guobužas.  Vertinimo komisijai vadovavo Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Joniškėlio bandymų stoties vyresnysis mokslo darbuotojas, biomedicnos mokslų daktaras Antanas Satkus.

Sunkiausia dalyviams buvo išarti pirmąją vagą. Kol artojai varžėsi ariamame lauke, žiūrovai vaišinosi arbata, kava, dalyvavo žaidimuose, klausėsi muzikos ir laukė čia pat verdamame katile kvepiančio šiupinio. Jį ruošė Joniškėlio bandymų stoties darbuotojas. Pirmieji, po beveik trijų valandų kruopštaus darbo, prie bendro stalo pasisitiprinti karštu maistu susėdo varžybų dalyviai.

Vertinimo komisijai suvedus galutinius rezultatus jau buvo aiškūs ir nugalėtojai. Iš rajono ūkininkų geriausiai sekėsi patyrusiam Joniškėlio bandymų stoties artojui Viliui Tinteriui, antroje vietoje liko ūkininkas Vilius Janeliūnas iš Gailionių kaimo, trečioje – Arvydas Samulionis iš Namišių kaimo. Dalyvių iš profesinių mokyklų arimas buvo gražus, lygus, reikiamo gylio. Nugalėtoju tapo Panevėžio profesinio rengimo centro moksleivis – Valdas Dainys (profesijos mokytojas R. Kavoliūnas), antroje vietoje – Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos moksleivis Ernestas Katkūnas, trečioje – Joniškio žemės ūkio mokyklos moksleivis Eitvydas Utakis.

Joniškėlio I. Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos praktinio mokymo vadovė Janina Janeliūnienė varžybų pabaigoje dėkojo renginio pagalbininkams ir visiems dosniems rėmėjams: UAB „Buliukų auginimas“ – vadovui P. Vyčui, UAB „Agrokoncernas“ – regioniniam atstovui Pasvalio rajone R. Šiaulienei, UAB „Pasvalio agrodileris“ – vadovui S. Zajarskui, UAB „Dotnuvos projektai“, Pasvalio rajono ūkininkams A. Norkui (Gulbinėnų k.), A. Garlauskui (Gineikių k.).

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.