Press "Enter" to skip to content

Amsis lankėsi Meškalaukyje

Kalėdos – stebuklų metas. Tuo galėjo įsitikinti policijos šunelis Amsis, kartu su Kalėdų Seneliu, lėlių spektaklio artistais bei dėdėmis ir tetomis iš policijos prevencijos skyriaus prieš šventes užsukę į Meškalaukį.

Svečius jaukioje salėje pasitiko klegantis būrys vaikų, suvažiavusių čia iš visų Joniškėlio apylinkėse įsikūrusių daugiafunkcių dienos centrų: Deglėnų (vadovė Vita Žvigaitienė), Nakiškių (vadovė Skaidra Grabauskienė), Norgėlų (vadovė Irena Lukoševičienė), Meškalaukio (vadovė Daiva Dokšienė).

Mažuosius ir juos atlydėjusius suaugusiuosius sužavėjo policijos lėlių teatro spektaklis „Roko istorija“. Išdykęs berniukas Rokas ir jo draugai klaidžioja tamsioje, nežinomoje vietoje, bendrauja su nepažįstamais žmonėmis yra apiplešiamas ir išgąsdinamas. Galų gale, vaikus suranda ir išgelbsti  policijos šunelis Amsis.

Šią pamokančią istoriją puikiai suvaidino režisierės Astos Liukpetrienės vadovaujamos Pasvalio Vileišio gimnazijos gimnazistės. Meškalaukis – Astos vaikystės ir jaunystės kaimas.  Smagu, jog kūrėja užsuko parodyti savo talentus. Likome sužavėti. Ačiū jai.

20151217_154821

Pasvalio viešosios policijos skyriaus prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Jurgita Packevičienė aptarė su vaikais, ką negerai darė Rokas, kaip dera elgtis pakliuvus į nemalonų nuotykį, ką reikia gerai žinoti vaikams.

Visų laukiamas Kalėdų Senelis atvyko nešinas nemenku dovanų maišu. Jis su vaikais linksmai sukosi Nijolės Stepulienės vedamuose rateliuose ir žaidimuose. Kalėdų Senelio dovanos buvo keičiamos į eilėraščius, daineles, ar tiesiog į nuoširdžius apsikabinimus. Visi buvo apdovanoti atšvaitais, tad namo galėjo grįžti saugiai.

Bibliotekininkės pakviesti, visi sugužėjo į biblioteką, kur buvo įžiebta Kalėdų eglutę. Šįkart  ypatinga – padaryta iš vaikų skaitomų knygų. Seimas 2016-uosius yra paskelbęs Bibliotekų metais, tad visi susirinkę buvo raginami ne tik skaityti, tačiau ir prisidėti prie Lietuvos Prezidentės Dalios Grybauskaitės paskelbtos Knygų Kalėdų akcijos, bei padovanoti po knygelę savo kaimo bibliotekai.

Šią vaikučių šventę parėmė Meškalaukio kaimo bendruomenė, o pasmaližiauti jie galėjo prie atsineštinių vaišių stalų.

 

Genė RAKAUSKIENĖ

Meškalaukio bibliotekininkė

 

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.