Press "Enter" to skip to content

Vokiškas trupininis varškės pyragas

DSCF0616
Pyragui reikės:
350g miltų
250 g cukraus
2 pakeliai vanil.cukraus
2 žiupsnelių druskos
275 g sviesto
4 kiaušinių
750 g varškės
250 g maskarponės sūrio
6 š. manų kruopų
170 g vyšnių marmelado (aš ėmiau braškių)
cukraus pudros apibarstymui
riebalų ir cukraus formai
Gaminimas:
Miltus, 100 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus, žiupsnelį druskos ir 150 g smulkinto sviesto gerai sumaišyti, kad pasidarytų trupininė tešla (ji nesulimpa).Padėti ją šaltai.
125 g sviesto, 150 g cukraus, 1 pak. vanilinio cukraus ir  žiupsnelį druskos išmaišyti mikseriu iki kreminės masės. Įmaišyti po vieną kiaušinius, varškę, maskarponę ir manų kruopas.
Patepti atidaromą kepimo formą riebalais ir pabarstyti cukrumi. Sudėti pusę trupinių masės, prispausti prie dugno, suformuoti šonus. Marmeladą paskirstyti ant dugno iki kraštų. Varškės masę dėti ant džemo. Ant viršaus užberti likusią trupinių masę. Kepti apie 1 val. 200 laipsnių temperatūroje.
Kepinį išimti, atskirti nuo formos krašto, per naktį palikti aušti. Apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.