Press "Enter" to skip to content

Artėja ruduo, kaip reikės gydyti gerklės uždegimą?

Turbūt visi puikiai pažįsta nemalonų jausmą, kuomet sloga neleidžia ramiai kvėpuoti, kosulys trukdo kalbėti, o gerklės skausmas valgyti. Šaltojo sezono rūpesčiai gali sutrikdyti įprastą kasdienybę, tad norint lietingas rudens dienas ir šaltus žiemos vakarus pergyventi be peršalimo skausmų – skaitykite toliau! Tiek gerklės skausmas, tiek kiti nemalonūs pojūčiai gali būti panaikinami gyvenant keliomis paprastomis taisyklėmis.

Prieš susergant

Gerklę skauda dėl bakterijų, virusų arba grybelio, kuris Jūsų organizme susirado patrauklią vietelę daugintis. Šie parazitai dažniausiai pasirenka silpnus kūnus, kurių imuninė sistema labai menka. Kuo labiau mylėsite savo kūną – tuo mažesnė tikimybė, kad jis taps peršalimo virusų namais.

  1. Rekomenduojame vartoti kuo daugiau vitamino C, kuris prisideda prie imuninės sistemos gerėjimo. Nebūtina keliauti į vaistine, kai kopūstai, juodieji serbentai, apelsinai bei svogūnai turi tiek daug šio vitamino. Paprasčiausiai įtraukite minėtas daržoves bei vaisius į savo kasdieninę mitybą.
  2. Grožis reikalauja aukų… Ak, taip, tačiau jeigu tos aukos susijusios su sveikata – ar tikrai verta aukotis? Nepamirškite, kad šaltuoju metu būtina pasirinkti neperšlampamus batukus, kurie šildys Jūsų kojas. Šiltos galūnės – laimingas kūnas!
  3. Sportas – sveikata. Visi puikiai žinome šį posakį, tačiau toli gražu ne visi gyvename bent minimaliai aktyviai kiek rekomenduoja gydytojai. Ar žinojote, jog net ir rytinė mankšta prisideda prie kur kas sveikesnio organizmo?
  4. Kiek balų parašytumėte savo mitybai? 5-is iš 10-ies? Ištisus metus reikia maitintis sveikai, jeigu norite, kad Jūsų organizmas nesupyktų ir nepriimtų virusų taip svetingai. Kuo daugiau daržovių – tuo laimingesnis Jūsų organizmas bus!
  5. Galiausiai, galima pasigirti, kad žinome stebuklingą receptą nuo visų ligų! Laimingi žmonės niekada neserga. Kuo daugiau ilsėkitės, šypsokitės, svajokite – tuo ligos mažiau Jus puls.

Jau sergant

Jeigu visi anksčiau išvardyti patarimai Jums nebepadės, nes jau susirgote – taip pat pateiksime paprastus patarimus, kurie Jums gali padėti pasveikti. Tiesa, kuomet paskutinėms baciloms tarsite „sudie“ – nepamirškite gyventi naudojantis 5 anksčiau minėtais patarimais. Juos mokėti reikia tarsi 10 dievo įsakymų!

  1. Pirmiausia skubiai keliaukite pas gydytoją arba vaistininką, kuris patars kokie vaistukai Jums tinka labiausiai. Dažniausiai pradedama nuo lengvų vaistų, kurie skirti vien tik gerklės skausmui malšinti. Jeigu nepadeda – skiriami stipresni vaistai, o vėliau net ir antibiotikai.
  2. Greta vaistų rekomenduojame pasikliauti ir liaudies patarimais, kuriuos mūsų močiutės perduoda iš kartos į kartą: česnakas, svogūnas, liepžiedžiai, aviečių lapai, čiobreliai ir kitos priemonės puikiai padeda sumažinti nemalonius peršalimo pojūčius.
  3. Gerklės uždegimas mažinamas skalaujant gerklę su druskuotu vandeniu. Taip darant bent jau kelis kartus per dieną galima ženkliai sumažinti uždegimą.
  4. Jeigu gerklės uždegimas peraugo į rimtesnes ligas – tokiu atveju pamirškite visus darbus ir ilsėkitės. Jau geriau vieną dieną paskirti sirgimui nuo dienos pradžios iki pabaigos, nei ilgas savaites kankintis su nemaloniais simptomais, kurie trukdys gyventi.
  5. Būtinai stebėkite savo organizmą. Jeigu matote, kad atsirado daugiau nemalonų pojūčių – skubiai keliaukite pas gydytoją. Pačiam gydytis galima tik tol, kol nesijaučiate labai blogai. Vėliau komplikacijos gali Jums kainuoti vidaus organų sveikatą.

Retam pavyksta gražiuoju susitarti su gerklės skausmu. Kovokite su juo ir nugalėkite. Neleiskite nemaloniems pojūčiams Jums sugadinti malonios kasdienybės.

Komentuoti su „Facebook “