Press "Enter" to skip to content

Klasikiniai baldai bei jų ypatybės

Šio stiliaus, tikriausiai, niekam pristatinėti nereikia, kadangi net ir nesidomintis interjero bei baldų pramonės sritimis puikiai žinos kaip atrodo klasikai priskiriami gaminiai. Jie turi itin aiškius bruožus bei yra aiškiai atpažįstami. Tuo labiau, jog šis stilius naudojamas įrenginėjant namus jau ne vieną dešimtmetį ir nepaisant tokio ilgo laiko jis išlieka populiarus šiomis dienomis. Kai galime rinktis iš pačių įvairiausių baldų, medžiagų bei gamybos technologijų. Bet pagrindinė tokio populiarumo priežastis yra tam tikros specifinės ypatybės, kurios būdingos tik klasikiniam stiliui.

Pirmiausiai galima būtų išskirti natūralias medžiagas. Gaminant šiuos baldus naudojamas tik natūralus medis, todėl nerasime bandymų jį imituoti ir taip sukurti apgaulingą medžio įvaizdį. Kas labai dažnai daroma gaminant visus kitus baldus ir siekiant atpiginti jų savikainą. Taip pat prie medžio yra derinamos ir atitinkamos jo apdirbimo medžiagos. Yra netgi vyraujanti stilistika, kuria pasižymi klasikiniai virtuvės baldai. Tai būtų tamsios arba baltos spalvos ir aukso deriniai. Aišku, tai gana skirtinga stilistika, tačiau visi tokie gaminiai yra priskiriami prie klasikinių.

Taip pat itin didelis dėmesys yra skiriamas detalėms. Tai būtų visi puošybos elementai, kurie gali būti tiek drožinėjami, tiek paryškinami aukso spalvos raštais bei metalo elementais. Šiam tikslui dažniausiai naudojamas žalvaris, tačiau kartais galima rasti ir kitokių alternatyvų. Taip sukuriama harmonija tarp didelio bei masyvaus baldo ir smulkiausių tiksliai išdrožinėtų detalių. Kartu derinant medžio tvirtumą bei ilgaamžiškumą su kruopščiu žmogaus rankų darbu. Būtent toks derinys yra labiausiai vertinamas klasikos mėgėjų. Nors kokybiški klasikiniai baldai nepalieka nė vieno abejingo. Jie visuomet daro įspūdį ir sukuria prabangų namų interjerą, kuris tuo pačiu yra ir jaukus.

Derinimas prie interjero

Kuriant namų interjerą yra svarbi kiekviena detalė, tačiau ji gali būti derinama jau prie esančios aplinkos arba gali būti kuriama aplinka, kuri derėtų prie tam tikros detalės. Tiesa, pastarasis atvejis nėra toks dažnas, bet turint ryškų ir svarbų akcentą tikrai galima į jį susikoncentruoti. Ir jeigu atrodo, jog klasikiniai baldai reikalauja specifinio namų interjero, tai tikrai taip nėra. Kadangi šie baldai patys kuria interjerą ir tampa pagrindiniu jo akcentu. 

Todėl tikrai nereikia skirti daug dėmesio ieškant ypatingų spalvų ar medžiagų. Kadangi geriausiai tiks paprasti neutralių spalvų sienų dažai. Tai gali būti ir paskutiniu metu itin madingos pastelinės spalvos, ir prabangiai atrodantys žali, rusvi bei kitų šiltų spalvų tonai. Tokios spalvos sukuria neutralią erdvę, kurioje išryškėti gali klasikiniai baldai. Taip bus pastebimos ir jų smulkiausios detalės, ir ypatingos spalvos, pro kurias matosi natūralaus medžio raštas.

Taip pat nereikėtų pamiršti ir simetrijos, kuri kuriant klasikinį stilių yra ypatingai svarbi. Ir būtent ja remiamasi jau ne vieną šimtmetį. Todėl nesvarbu ar tai baldai, ar interjero detalės, tokios kaip vazos, žvakidės, viskas atrodys žymiai gražiau ir bus labiau matoma, jeigu išdėstant pasitelksite simetriją.

Žinoma, laikai keičiasi, todėl net ir klasikinis stilius šiomis dienomis yra kažkiek pakitęs. Ir jeigu anksčiau buvo vadovaujamasi aiškiomis būsto įrengimo normomis ir taisyklėmis, tai dabar žmonės turi gerokai daugiau laisvės. Tad galima drąsiai eksperimentuoti ir ieškoti labiausiai patinkančių variantų. Ir tam tikrai tiks klasikiniai baldai, kuriuos galima puikiai įkomponuoti net ir klasikiniame interjere. Kadangi būtent jie yra vienas iš universaliausių ir visur tinkančių gaminių.

Komentuoti su „Facebook “