Pyragaičiai su obuoliais

DSCF9850
Tešlai reikės:
200 g sviesto arba margarino
200 g grietinės
1 kiaušinio
3 stiklinių miltų
0,5 stiklinės cukraus

Įdarui prireiks:
4-5 obuolių
trupučio cukraus, cinamono.
Pyragaičiams aptepti: 
1 kiaušinio trynys
truputį cukraus.
Sutarkuoti riebalus, dėti cukrų, grietinę, miltus, kiaušinį ir gerai išminkyti (arba kapoti) iki vientisos masės. Atšaldyti.
Paruošti obuolius: nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis, užbarstyti cukrumi ir cinamonu.
Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais, į vidurį dėti obuolio skiltelę ir sulenkti kraštus iki vidurio. Galima pjaustyti juostelėmis, tada jomis obuolio skiltelę apsukti. Suformuotus pyragaičius aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir apibarstyti cukrumi. Kepti, kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Dėkojame Vaidai Norvaišienei už receptą!
Komentuoti su „Facebook “

About the Author: Viktoras Stanislovaitis

Džiaugiuosi galėdamas Jums pasakoti apie didelį mažo Joniškėlio pasaulį. Turite naujienų? Pasidalinkite jomis su visais www.joniskelis.lt skaitytojais. Mūsų elektroninis paštas: joniskelio@gmail.com

You might like

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *