Press "Enter" to skip to content

Gėlių sostinėje – sėkmingas mūsų krašto floristų debiutas

Rugpjūčio mėnesį Baltijos gėlių sostine vadinamame Ventspilyje vyko tarptautinis gėlių kilimų festivalis. Septynioliktą kartą vykusioje šventėje rungėsi 34 floristų komandos iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Rusijos, Baltarusijos, Italijos ir Lenkijos. Vaikų ir jaunimo grupėje gėlių kilimus kūrė penkios komandos.

Didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukęs renginys vyko Ostas gatvės promenadoje. Čia kiekvienai komandai buvo skirta vieta, kurioje reikėjo paruošti šešių kvadratinių metrų dydžio floristinę kompoziciją – kilimą. Darbui buvo skirtos 23 valandos.

Šių metų gėlių kilimų festivalio tema „Pasaulis vaiko akimis“, kurią menininkai interpretavo prisiminę gražiausius savo vaikystės jausmus.

Festivalyje dalyvavo ir Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos floristės Jesenija Marcinkonytė, Laima Katilienė, Regina Parimskytė. Jų darbą kuravo mokytoja Felicija Janušonienė.

Kad toks konkursas vyksta žinojau seniai ir ne kartą jame lankiausi kaip žiūrovė, – sakė Felicija Janušonienė. – Ne kartą pagalvodavau, kad būtų smagu išbandyti jėgas panašaus lygio renginyje. Džiaugiuosi, kad šiemet mokykla mums suteikė tokią galimybę.

Pedagogė pasakojo, kad Ventspilio festivaliui pradėjo ruoštis dar pavasarį. Iš Joniškio žemės ūkio mokyklos kolegų gavo konkurso nuostatus ir ėmėme ieškoti tinkamos idėjos.

Džiaugiuosi, kad turiu labai brandžias ir protingas mokines. Viena jų – Laura Badaraitė pasiūlė įkvėpimo paieškoti A. de Sent-Egziuperi knygoje „Mažasis princas“. Visos skaitėme, daug diskutavome ir svarstėme, kol galų gale gimė kompozicijos „Tai, kas svarbiausia, akimis nematoma“ idėja – vidury dykumos stovintis šulinys, kurio dugne atsispindi žvaigždės. Pastabiausi gelmėje galėjo išvysti ir rožę, – prisiminė floristė.

Dalyvavimas tarptautiniame konkurse Joniškėlio žemės ūkio ir paslaugų mokyklos komandai tapo nemenku iššūkiu. Festivalio išvakarėse susirgo pagrindinė idėjos autorė Laura Badaraitė ir komanda sumažėjo iki keturių žmonių. Kuriant gėlių kilimą pritrūko augalų, tad menininkėms teko reikiamų priemonių skubiai ieškoti aplinkiniuose miškuose. Be to, darbus trikdė ir tomis dienomis pūtęs itin stiprus vėjas.

Pastangos nenuėjo veltui. Visų komandų darbus vertino kompetentinga tarptautinė komisija, kurios sudėtyje buvo ir garsi floristikos amato meistrė, dėstytoja Aija Žagarina. Teisėjai mūsų krašto floristų darbą įvertino aukšta ketvirtąja vieta.

Smagu, kad vertinimo komisija suprato ir pamatė tai, ką savo darbu norėjome pasakyti, – džiaugėsi F. Janušonienė.

Pedagogė tikino, kad tarptautinis konkursas atėmė daug jėgų, tačiau, jei tik pasitaikys proga, jame mielai vėl sudalyvaus.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.