Press "Enter" to skip to content

El. knygų trūkumai

elektroninių knygų skaityklėElektroninės knygos jau sėkmingai įsitvirtino rinkoje, tačiau tikriausiai niekada visiškai nepakeis tradicinių knygų dėl itin paprastų priežasčių. El. knyga niekada nesuteiks tokių pojūčių, kuriuos gali suteikti tik tradicinė knygą: kvapas, liečiamo popieriaus lapo paviršius, nevienodai pageltę lapų kraštai, kito puslapio vertimo jausmas ir kitos mielos smulkmenos.

Taip pat yra daugelis kitų priežasčių, kurios kai kurioms vartotojų grupėms niekada neatstos tradicinės knygos. Visų pirma – kaina. Kol kas elektroninių knygų skaityklės yra pakankamai brangios, todėl dažniausiai daug priimtinesnis sprendimas tiesiog užsukti į biblioteką ir nemokamai pasiimti norimą knygą. Visiškai jokių išlaidų (jei neįskaitysime kelionės ar kitų savaime suprantamų sąnaudų).

Kita priežastis dar paprastesnė. Kai kurių amžiaus grupių atstovams naudotis el. knygų skaityklėmis gali būti ne itin lengva. Senjorai ar visai maži vaikai sunkiau supras, kaip naudotis skaitykle, juk tradicinę knyga pakanka atsiversti ir tęsti savo istorijos skaitymą nuo užsižymėtos vietos. Jokio įjungimo, ekrano braukymo pirštu ir t.t.

Ir galiausiai visiškai akivaizdūs trūkumai, kaip baterijos išsekimas, ekrano subraižymas ir kitos problemos, su kuriomis gali susidurti kiekvienas el. knygų skaityklės savininkas.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.