Press "Enter" to skip to content

Išmanieji telefonai atvėrė naują nišą SEO versle

SEO-1Dar atrodo neseniai SEO paslaugos buvo teikiamos vadinamiesiems darbastalio tipo tinklalapiams, tačiau nebestebina ir tas jog vis dažniau SEO paslaugių prisireikia ir mobiliųjų tinklapių savininkams. Nenuostabu ir tas, jog daugelis tinklapių turėtojų nusprendė padaryti savo tinklapį prieinamą ir išmaniesiems telefonams, kadangi padaugėjo išmaniųjų telefonų turėtojų. Ne paslaptis, kad išmaniųjų telefonų savininkai internete ieško informacijos nemažiau už kompiuterių turėtojus, todėl pasidarė aktualu optimizuoti tinklapį ir mobiliesiems telefonams, todėl seo paslaugos ganėtinai prasiplėtė ir atsirado daugiau vietos konkurencijai bei daugiau būdų kaip gauti srautą į savo tinklapį.

Apžvelkime pagrindinius dalykus, kurie turėtų būti svarbūs, norint pritraukti išmaniųjų telefonų turėtojus į savo tinklapį. Pirmas dalykas, kurį rekomenduotų kiekvienas seo paslaugos tiekėjas, tai mobilumas. Tai reiškia kad į mobiliąją svetainę užsukęs lankytojas turėtų ten rasti naudingos ir greitai pritaikomos informacijos, pavyzdžiui kokį nors adresą ir prie jo pateiktas GPS koordinates, kurias galėtų tučtuojau panaudoti tam kad susirasti reikiamą restoraną, esantį netoli ar kažkas panašaus. Išmaniųjų telefonų savininkai skiriasi nuo darbastalio kompiuterių savininkų tuo, kad jie būna tinklapiuose kur kas trumpiau ir juos domina konkretūs tikslai o ne išplėsta informacija, todėl mažai lieka laiko jos analizavimui.

Kitas dalykas, į kurį turėtų atsižvelgti kiekvienas seo paslaugos tiekėjas, tai tas, jog neretai kur kas svarbesnis už SEO yra tinklapio pateikimas vadinamosiomis programėlėmis, angl. „Apps“. Protinga programėlė su nuoroda į tinklapį gali atvesti labai daug žmonių, žinoma, jeigu tinklapis bus neapkrautas bei greitai pakraunamas, kitu atveju lankytojas į tokį tinklapį niekad nebegrįš. Puikus pavyzdys kur šią praktiką taikyti jau spėjo pradėti elektroninių parduotuvių savininkai: programėlė susijungia su tinklapiu ir gauna iš jo atnaujintą informaciją, o lankytojai gali net prisijungti per programėlę, žinoma naudojantis interneto ryšiu ir netgi apsipirkti, ar gauti naujausius pasiūlymus, kas nemažiau svarbu – ieškoti papildomos informacijos apie tam tikras prekes ar produktus.

Taigi, kiekvieno tinklapio savininkui, kuris nori įgyti kuo daugiau srauto ir kaip įmanoma pigiau, svarbios ne tik seo paslaugos, tačiau ir mobilumas. Svarbu eiti koja kojon su naujovėmis, todėl, pavyzdžiui, darant svetainės žemėlapį svarbu pritaikyti jį ir mobiliesiems telefonams, taip pat bent minimaliai optimizuoti tinklapį bei jame esančius paveikslėlius, kad šie neiškraipytų paties tinklapio, jei į jį kada užsuktų išmaniųjų telefonų turėtojai.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.