Press "Enter" to skip to content

Naktinis krepšinis-13

Sausio 24 dienos vakare žemės ūkio mokyklos didžioji sporto salė buvo pilnut pilnutėlė. Vestibiulyje nuo 19 val. prie registratorių būriavosi komandos, pasiryžusios naktinėti žaisti krepšinį 3X3. Komandos kūrėsi įvairius pavadinimus, dažniausiai susijusius su savo gyvenvietės pavadinimu. Iš viso prisiregistravo 17 komandų, iš jų trys merginų. Aštuoniasdešimt žaidėjų gavo spalvotas dalyvio korteles. Sulaukus teisėjų buvo traukiami burtai, sudarytas žaidynių eigos grafikas. Žaidėjus pasveikino renginio organizatorius, teisėjas ir krepšinio būrelio vadovas Mindaugas Giedrė. Sportiniam azartui  nuteikė merginų šokis.

Varžybos prasidėjo gana energingai, komandos kovojo viena po kitos.  O teisėjai tik spėjo akimis sekti kamuolį, skaičiuoti taškus, skirti baudas ir registruoti rezultatus. Bumbsint kamuoliams – laikas bėgo greitai, žaidėjai po rungtynių valėsi prakaitą, bėgo ilsėtis, ruoštis  susitikimui su kita komanda.

Ištvermingiausieji liko iki rungtynių pabaigos, kol buvo paskelbti tokie rezultatai:

pirmąją vietą iškovojo Joniškėlio komanda „JAMA“ ( Kęstutis Meškonis, Mindaugas Jasilionis, Simas Ožalas, Virginijus Starta);

antrąją – Vaškų komanda (Saulius Kalytis, Salvijus Bielozarevičius, Donatas Ožalinskas, Silvestras Golcas);

trečiąją vietą užėmė Pasvalio P. Vileišio gimnazijos komanda „ARLD“ (Arnas Vačikauskas, Robertas Jasilionis, Dovydas Gadilauskas ir Lukas Garbštas).

Merginų komandos kovėsi itin emocingai, o sirgaliai negailėjo šūksnių. Dalyvės mokosi Joniškėlio Igno Karpio mokykloje. Jos taip pasidalijo vietas:

pirmoje –  komanda „Neperskaitau!” (Greta Bajalytė, Ieva Jokimčiūtė, Brigita Jovaišaitė,  Karolina Zevertaitė);

antroje  – komanda „Be komentarų“ (Sandra Medelinskaitė, Rima Bučaitė, Sandra Tuomaitė);

trečioje – komanda „Techaso kasininkės“ (Deimantė Remeikaitė, Justina Rakauskaitė, Greta Sinkevičūtė).

Taip pat dalyvavo jungtinės komandos iš Švobiškio, Nereikonių, Sabonių, Meškalaukio,  Narteikių, Talačkonių, Joniškėlio. Džiaugiamės sulaukę suaugusiųjų komandų: „Aistra šokiui“ iš Panevėžio ir Pasvalio rajono  policijos komisariato.

Kad dalyviai nepritrūktų energijos, skaniąja šaulių koše ir arbata pasirūpino Sigitas Ilgutis.

Išsiaiškinus krepšinio 3X3 nugalėtojus, sportininkai galėjo dalyvauti tritaškių ir baudų mėtymo turnyre. Baudas mėtė 21 dalyvis, geriausiai sekėsi: pirmoji vieta – Sauliui Kalyčiui (Joniškėlio ŽŪPM), antroji vieta – Dariui Bučinskui (Talačkoniai) ir trečioje liko Arnas Vačikauskas (Pasvalio P. Vileišio gimnazija). Iš merginų geriausiai sekėsi Ievai Jokimčiūtei (Joniškėlio Igno Karpio ŽŪPM).  Tritaškių mėtymo turnyre dalyvavo 20 dalyvių. Taikliausieji ir greičiausieji buvo šie: pirmąją vietą užėmė  Ramūnas Savičius (Joniškėlio Igno Karpio ŽŪPM), antrąją – Žygimantas Gudas, trečioje liko Mindaugas Jasilionis (Joniškėlio Igno Karpio ŽŪPM).

Sportinio renginio „Naktinis krepšinis-13“ nugalėtojai  apdovanoti medaliais ( Pasvalio visuomenės biuras),  apyrankėmis ir diplomais (Joniškėlio Igno Karpio ŽŪPM). Renginys tęsėsi beveik aštuonias valandas. Jį suorganizavo kūno kultūros mokytoja Agnė Motuzienė, krepšinio būrelio vadovas Mindaugas Giedrė, šaulių būrelio vadovas Sigitas Ilgutis ir neformalaus švietimo organizatorės Marija Krikščiūnaitė ir Vaida Šeškienė.

Tikimės, kad rajono jaunimui ir suaugusiems šis renginys taps tradiciniu. Tai maloni ir konkurencinga sporto šaka laisvalaikiui, skatinanti judėti ir turiningai pralesti laiką linksmame  bendraminčių būryje.

 

Joniškėlio Igno Karpio ŽŪPM

Neformalaus švietimo organizatorė Vaida Šeškienėnė

DSCF0220 DSCF1594 DSCF1595 DSCF1601

DSCF0245 DSCF0246 DSCF0255 DSCF0259

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.