Press "Enter" to skip to content

Koją pakišo Fransua Renė Šatobriano…

Vasario 9 dieną su pakilia nuotaika į Kauno A.Stulginskio Universitetą vyko mūsų gimnazijos komanda, dalyvauti nacionalinio konkurso “ Mano pasaulis-darniai Lietuvai” pusfinaliuose.Tai buvo pirmasis šio konkurso pusfinalis, po kurio 4 komandos pateko į finalą.
Mūsų gimnazijos komandą sudarė devintokai Ramunė, Eligijus, Kasparas ir dešimtokai Estela bei Raimundas. Atvykus į universitetą, mus pasitiko studentai, kurie pravedė ekskursiją po studentų miestelį. Visiems labai patiko universiteto muziejus, kuriame gidė mokiniams įdomiai apie universiteto istoriją pasakojo, jiems teko atlikti ir užduotis, atsakinėti į klausimus. Miškų fakulteto studentai visus pavaišino arbata ir koše ( košė buvo labai skani). Šiame pusfinalyje dalyvavo 8 komandos iš Ignalinos, Anykščių, Kaišiadorių, Rietavo ir Kauno. Komandoms teko rungtis trijuose etapuose. Pirmame ir antrame etapuose mūsų komanda surinko visus taškus, nepasinaudodama jokia pagalba, o tik savo žiniomis ir sėkme.Trečiame etape užduotys buvo sunkesnės ir mums koją pakišo Fracua Renė Šatobrianas (François-René de Chateaubriand) prancūzų politikas, rašytojas ir diplomatas. Pasirodo, tai jis pirmasis kareivius pavadino patrankų mėsa. Deja, mes to nežinojome. Konkurse, kaip ir krepšinio varžybose-laimėtojas yra tik vienas, kažkam reikia ir pralaimėti. Nors ir nepatekome į finalą, visų nuotaika buvo gera, nes daug mokėjome, daug atsakėme, o kiek dar būtume atsakę, jei kitų klausimai būtų atitekę mums. Turėjome puikius sirgalius, kurie palaikė savo draugus. Gimnazijos komandą lydėjo mokytojos Lilijana Ališauskienė ir Rita Karpavičienė.
Ačiū Ramunei, Estelai, Eligijus, Kasparui ir Raimundui, kad ruošėsi ir skaitė tai, ko nereikėjo pamokoms, domėjosi etnografija, ekologija, istorija, geografija, biologija, aplinkosauga, menais, kurių žinių reikėjo šiame konkurse.
Kartu su komandos mokiniais į ASU vyko ir gimnazistai trečiokai ir ketvirtokai Edvina, Gabija, Vytautė ir Justas. Jie vyko susipažinti su šiuo universitetu, nes planuoja čia mokytis. Ačiū Albinui Pugevičiui, kuris atsakė į visus rūpimus klausimus ir pasistengė, kad ši kelionė būtu sklandi ir įdomi.
Na, o pabaigti noriu dar vienu posakiu: … kiekvienas žmogus yra vertas tiek, kiek vertas tikslas, kurio jis siekia. Gal žinote kas jo autorius?

Biologijos mokytoja Rita Karpavičienė

Šaltinis: www.bite.joniskelis.lm.lt

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.