Press "Enter" to skip to content

Jau turime ir antrąją gimnaziją!

Su džiugia naujiena šv. Kalėdų išvakarėse iš Švietimo ir mokslo ministerijos grįžo Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės vidurinės mokyklos direktorius Almantas Kanapeckas. Akreditacinė komisija informavo direktorių, kad mokyklai suteikiamas gimnazijos statusas. Komisijos nariai pažymėjo, jog kaimiško tipo vidurinės mokyklos tapimas gimnazija yra pakankamai retas atvejis Lietuvoje.

Vakar redakcijoje apsilankęs direktorius A. Kanapeckas prisipažino, kad labiausiai kelyje į gimnaziją jį baugino akreditacijos atidėliojimas. Pasak mokyklos vadovo, labai pagelbėjo ryžtingos joniškėliečių klubo „Mažupė” pastangos dėl atsiradusių biurokratinių kliūčių. „Aš ir visa mokyklos bendruomenė dėkingi Mykolui Aleliūnui, Eugenijui Petrovui, Romasiui Vaitekūnui, Violetai Veličkienei, miesto ir apylinkių seniūnams Steponui Rimkui, Gintautui Povilioniui, Joniškėlio krašto bendruomenių sąjungos pirmininkui Juozui Bagdonui bei visiems prisidėjusiems, kad vidurinė mokykla taptų gimnazija”, – džiaugėsi A. Kanapeckas. Jis priminė, kad šiemet spalio ir lapkričio mėnesiais Panevėžio apskrities viršininko administracijos valstybinės švietimo priežiūros skyriaus vyriausiojo specialisto Gintauto Meilūno vadovaujama komisija tikrino, ar mokykla atitinka gimnazijai keliamus reikalavimus. Pirmiausia buvo tikrinami 11-12 klasių mokinių mokymosi rezultatai. Jie įvertinti 15 balų iš 21 galimo (minimali balų suma -14). Lapkričio mėnesį komisija vertino kitus mokyklos darbo rodiklius: pedagogų pasirengimą dirbti gimnazijoje, ugdymo turinį, pagalbą mokiniui ir kt. Iš 243 balų surinkta 179 – kur kas daugiau už minimumą(150).

Formaliai kol kas dar Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės vidurinėje mokykloje dirba 49 mokytojai, iš jų su 11-12 klasėmis – 30. Vienuoliktokus ir dvyliktokus moko vienintelė rajono lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Laima Vaitkevičienė, devyni mokytojai metodininkai, dvidešimt vyresniojo mokytojo kvalifikacinę kategoriją turinčių pedagogų. Šiais mokslo metais mokykloje mokosi 608 mokiniai, iš jų 81 – 11-12 klasėse.

Kalbėdamasis su „Darbo” korespondentu švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Kazys Polekas priminė, kad mokyklos bendruomenei siekti gimnazijos statuso buvo pasiūlyta prieš penkerius metus, kuriant rajono mokyklų tinklo pertvarkos planą. Prieš porą metų beįsibėgėjes procesas stabtelėjo, nes ministerijos valdininkai apsižiūrėjo, kad netoli yra dar viena vidurinį išsilavinimą teikianti ugdymo įstaiga – Joniškėlio Igno Karpio žemės ūkio ir paslaugų mokykla. Vedėjas pakartojo tai, ką buvo minėjęs A. Kanapeckas – biurokratinės kliūtys kelyje į gimnaziją buvo įveiktos ne be į „Mažupės” klubą susibūrusių kraštiečių pastangų. Kaip stipriąsias mokyklos puses K. Polekas įvardino mokytojų kompetenciją, mokinių pasiekimus, gerą pamokų lankomumą, mokytojų kolektyvo susitelkimą. „Pasvalio Petro Vileišio gimnazija didžiuojasi dailės galerija, o Joniškėlio Gabrielės Petkevičaitės – Bitės vidurinė mokykla gali pasigirti turinti kino studiją, kurios iniciatorius – mokytojas Viktoras Stanislovaitis”, – sakė K. Polekas. Pagal Mokyklų tobulinimo programą (MTP) bus įrengti socialinio, specialiojo pedagogo, logopedo, psichologo kabinetai, modernizuota biblioteka. Tačiau antrojoje rajono gimnazijoje toli gražu ne viskas blizga. Reikia tobulinti administracinį darbą, apgailėtina sporto bazė, būtina keisti mokyklos pastato elektros instaliaciją. „Tačiau mokykla turi visas galimybes tapti puikia kaimiško tipo gimnazija. Skirtingai negu Petro Vileišio gimnazijoje, joje liks ir pradinės, ir pagrindinio ugdymo klasės”, – tvirtino optimistiškai nusiteikęs švietimo ir sporto skyriaus vedėjas K. Polekas.

Sigitas KANIŠAUSKAS

DARBAS 2009 m. gruodžio 29 d. Nr. 147(8523)

Komentuoti su „Facebook “

One Comment

  1. snaigė snaigė 3 sausio, 2010

    Ach, kokia graži žinia ir gražus straipsnis, neužmirštant visiems padėkot.
    Bet kiek daug šaunuolių yra, kurie turi fainų idėjų ir kaip svarbu, kad tos idėjos yra įgyvendinamos, – kad ir kino studija mokykloje; – Labai norėtųsi palinkėt, kad gavus Gimnazijos vardą, – būtų pakankamai užsidegimo toliau tobulėti, būtų toliau buriamas bendraminčių burys ir būtų keliami nauji iššūkiai ! Sėkmės Jums !

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.