Press "Enter" to skip to content

Parduotuvę „Agė” saugo… Agė

„Čia mūsų Agė.“ – šypteli „Agė“ parduotuvės pardavėjos paklaustos apie pilką kamuoliuką susisukusi ties lauko durimis. Benamė katytė jau kuris laikas pasitinka visus kas užsuka į Joniškėlio centre įsikūrusią maisto prekių parduotuvę. Tęsiu pokalbi ir paaiškėja, jog šis gyvūnėlis čia jau ne pirmas mėnuo. Katytė priklydo pavasarį ir nuo to laiko gyvena šalia parduotuvės. Pirmą vasaros pusę ji glaudėsi šalia sandėlio o rudeniop persikėlė prie pagrindinio įėjimo.

– Ji tarsi mūsų kolegė – pasitinka mus rytais ateinančias į darbą, vakare palydi, o per visą dieną budi prie įėjimo. Mes jai ir parduotuvės vardą davėm – Agė – pasakoja moteriškės. Ir išties, Agė jaučiasi kaip tikra šeimininkė – išdidžiai pakelta galva pasitinka gausius lankytojus. Katės nei kiek  negąsdina nei gimnazistų klegesys, nei automobilių triukšmas. Jei pabosta tupėti prie durų Agė tingia persikelia į šalia parduotuvės augančių beržų paunksnę.

Tokia keturkojo ištikimybė neliko nepastebėta – katytė tapo tikra pardavėjų numylėtinė. Moterys lepina ją ir iš namų atsineštais geresniais kąsneliais ir šviežiai pamelžtu pienu. Agės gerbėjų tarpe ir nuolat į parduotuvę užsukantys prekybos agentai, laikas nuo laiko nuperkantys jai kačių maisto.

Pardavėjos ne kartą mėgino surasti šeimininkus savo globotinei, deja norinčių priglausti žavų padarėlį neatsirado. Kol kas Agė gyvena be rūpesčių, tačiau artėjantis ruduo ir žiema verčia nerimauti ją globojančias pardavėjas. Belieka tikėtis, jog iki to laiko Agė suras naujus jaukius namus.

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.