Press "Enter" to skip to content

Pasaką įkvėpė… turgelis

Savanorių gatvės 46 numeriu paženklinta sodyba traukia ne vieno praeivio akį. Prie vartų svečius pasitinka besišypsantis nykštukas, šalia jo „ganosi“ kaimenė dinozaurų. Pasukęs į preciziškai nupjautą sodą patenki tarsi į pasaką: sukasi vėjo malūnas, vaikšto grakščios gulbės, ant milžiniškų akmenų tupi ir savo princo laukia varlės-karalienės. Tai Algimanto  Šunausko ir Vlados  Matulėnienės sodyba.

Jaukioje pavėsinėje valgau ką tik iškeptą obuolių pyragą ir kalbinu šeimininkus. Buvusi ilgametė pašto darbuotoja ir kone visą gyvenimą Pasvalio MSV išdirbęs vyras kartu gyvena jau dešimt metų. Tiek pat laiko grąžinama ir jų sodyba. Paklausus, kas įkvėpia visam šiam grožiui, ponas Algimantas šypteli:

-Turgelis. Ji randa kažką gražaus, originalaus ir neša namo. Mano užduotis daiktą sutvarkyti ir pritaikyti. Štai paskutinis pirkinys – paukščiukai. Ji nupirko, aš pagaminau stovą, pritaisiau ir pastačiau sode.

Ponia Vlada dalykiškesnė:

-Jau mano mama mėgo grožį, užsiiminėjo rankdarbiais, mėgo netradicinę namų aplinką. Tai atėjo iš jos, bet didžiausias mano pavyzdys – Rokiškyje gyvenantis brolis. Jo sodyba nė iš tolo neprilygsta mūsiškei. Jis ne tik perka, bet ir pats gamina įvairias grožybes. Štai kieme stovinčios originalios gervės – brolio rankų darbas.

Šiemet Joniškėlio miesto seniūnas apdovanojo šios sodybos savininkus už „ Už netradicinio meno puoselėjimą“. Užveriu svetingų namų vartelius ir stebiuosi – kiek nedaug reikia sukurti pasakai…

1 2 DSCF8713 DSCF8714 DSCF8715 DSCF8716 DSCF8717 DSCF8718

Komentuoti su „Facebook “

Be First to Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.